Ştiri

Elon Musk a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari

Cel mai bogat om din lume a cumpărat rețeaua de socializare Twitter, care are 217 milioane de utilizatori, după mai multe săptămâni de când și-a anunțat intenția. Tranzacția a fost încheiată pentru suma de 44 de miliarde de dolari, relatează CNN și BBC.

Inițial, planul lui Elon Musk a fost respins, însă acum consiliul de administrație a acceptat să încheie oferta. Urmează ca tranzacția să fie aprobată de acționarii Twitter, potrivit BBC. Această tranzacție încheie un ciclu în care Elon Musk a devenit unul dintre cei mai mari acționari ai Twitter, a primit, dar a refuzat un loc în consiliul de administrație, pentru ca apoi să anunțe că vrea să cumpere compania, scrie CNN. Toate acestea în mai puțin de o lună.

Publicitate

„Consiliul de administrație Twitter a desfășurat un proces atent și cuprinzător pentru a evalua propunerea lui Elon, cu un accent clar pus pe valoare, certitudine și finanțare”, a declarat președintele Twitter, Bret Taylor, într-un comunicat. „Tranzacția propusă conține o primă substanțială în numerar și credem că este cea mai bună cale de urmat pentru acționarii Twitter”, a punctat acesta, conform Forbes.

Luni, în timp ce membrii consiliului de administrație analizau oferta acțiunile au crescut cu 5,5%. După anunţarea informaţiei acţiunile Twitter au urcat cu aproximativ 6%, scrie Agerpres.

Miliardarul, care are peste 83 de milioane de urmăritori pe Twitter, a spus în mod repetat că vrea să transforme platforma oferind mai multă libertate de exprimare și oferind utilizatorilor mai mult control asupra a ceea ce văd pe ea.

Printre schimbările enumerate de Musk se numără eliminarea roboților de cripto-spam, asigurarea libertății de exprimare, implementarea posibilității de editare și simplificarea procesului de verificare a conturilor.

Publicitate
banner we radio