Ştiri locale

Elevii covăsneni vor fi testați în familie. Primele teste vor fi distribuite joi şi vineri

Primele teste antigen pe bază de salivă vor fi distribuite elevilor din județul Covasna în zilele de joi și vineri, pentru testarea săptămânală fiind necesare circa 35.000 de kituri, informează Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna.

Conducerea instituției a transmis că toate Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ preuniversitar din județ, cu excepția Școlilor Gimnaziale „Gödri Ferenc” și „Ady Endre” din Sfântu Gheorghe, au luat hotărârea ca elevii să fie testați acasă, astfel nefiind necesar acordul expres al părinților.

Publicitate

„Copiii vor fi testați acasă, în familie. Imediat după reluarea cursurilor, conducerile unităților de învățământ vor facilita procesul de pregătire și distribuire a testelor către elevi, astfel încât procesul de testare să se poată derula în zilele de luni și joi ale săptămânii următoare. Consiliile de Administrație ale fiecărei unităţi de învăţământ (exceptie făcând Școala Gimnazială „Gödri Ferenc” și Școala Gimnazială „Ady Endre”) au hotărât ca testarea copiilor/elevilor să fie efectuată la domiciliul acestora, sub supravegherea părinţilor/tutorilor legali. Dacă se administrează de către părinți sau în prezența părinților, în mod evident, nu mai necesită acordul expres al acestora, deoarece părinții sunt cei care le administrează”, a transmis, marți, conducerea IȘJ Covasna.

Conform sursei citate, în zilele de joi și vineri vor fi organizate ședințe cu părinți, în vederea comunicării deciziei luate de Consiliile de Administrație privind testarea în rândul preșcolarilor și elevilor. Ședințele vor avea rolul de a-i sensibiliza, responsabiliza și informa pe părinți despre modalitățile de testare, necesitatea și importanța testării pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, mai transmite IȘJ Covasna.

Totodată, părinților le vor fi transmise datele de contact ale persoanelor responsabile Covid-19 la nivelul fiecărei unități de învățământ din județ, dar și o listă cu recomandări generale de utilizare a testelor rapide, acestea din urmă putând fi accesate în limbile română și maghiară și pe site-ui IȘJ Covasna (AICI și AICI).

În prima tranșă, IȘJ Covasna a recepționat în weekend 81.000 de teste antigen pe bază de salivă, acestea fiind deja distribuite tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţ.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio