Ştiri locale

Elevii covăsneni sunt așteptați să participe la concursul „Din Istoria Jandarmeriei Române”

Elevii din județul Covasna mai au la dispoziție o săptămână să se înscrie la cea de a 4-a ediție a concursului „Din Istoria Jandarmeriei Române”, organizat cu ocazia împlinirii a 172 de ani de la înființarea Jandarmeriei.

Competiția, care va avea loc în data de 7 aprilie, de la ora 12:00, la sediul din Sfântu Gheorghe al Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna (B-dul General Grigore Bălan nr. 71), reprezintă o modalitate de a-i încuraja pe elevi să își utilizeze cunoștințele de istorie într-un mod creativ, iar cei mai inventivi vor primi și premii.

Publicitate

„Anul acesta, pe data de 3 aprilie, Jandarmeria Română împlinește 172 de ani de la înființare. Peste 17 decenii de istorie, care au început să se scrie din anul 1850. Cu această ocazie, Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna, îi invită pe elevii pasionați de întâmplările trecutului să participe la cea de a-IV-a ediție a concursului ,,Din Istoria Jandarmeriei Române”, care va avea loc în data de 07.04.2022 ora 12.00, la sediul inspectoratului. Concursul nostru se dorește a fi o modalitate de a-i încuraja pe elevi să folosească cunoștințele de istorie într-un mod creativ. Se vor acorda premii pentru elevii care vor obține locurile I, II, III și mențiune. Istoria nu este doar o poveste a trecutului nostru, ci o sursă de învățături care ne poate ajuta să construim o societate puternică”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Covasna.

Elevii interesați se pot înscrie până în data de 4 aprilie, fie online pe adresa de e-mail: relatiipublice@jandarmeriacovasna.ro, fie telefonic la numărul: 0749 089 409.

Tematica și regulamentul concursului sunt postate pe site-ul Jandarmeriei Covasna (AICI).

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio