Ştiri locale

Elevii covăsneni se pot înscrie la „Școala Banilor Bine-Crescuți”

Elevii covăsneni pot participa la „Școala Banilor Bine-Crescuți”, un concurs de desene despre educația financiară și de mediu, derulat la nivel naţional de Banca Comercială a României, în parteneriat cu Inspectoratele Şcolare Judeţene, şi care în acest an a ajuns la a doua ediţie.

Concursul, care se va încheia la mijlocul lunii decembrie, va avea două etape, prima fiind cea a înscrierilor. Astfel, în perioada 13 octombrie – 15 noiembrie, elevii cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani, care învaţă în unităţile de învăţământ covăsnene, trebuie să realizeze câte o lucrare în format A4, cu una dintre temele: „Economisesc pentru visul meu”, „La ce ne ajută banii?” sau „Avem grijă de resursele mediului înconjurător”.

Publicitate

Desenele pot fi realizate în atât în ulei, cât şi în acuarelă, creion, peniță, colaj sau ceracolor, iar fiecare unitate de învăţământ poate să înscrie cel mult 12 lucrări în competiție, intrând pe site-ul www.scoaladebani.ro.

„Se recomandă școlilor ca cele 12 lucrări să fie realizate de elevi cu vârste diferite, câte două pentru fiecare categorie de vârstă (două pentru 6 ani, două pentru 7 ani, două pentru 8 ani, două pentru 9 ani, două pentru 10 ani și două pentru 11 ani), pentru o jurizare cât mai corectă. Intermediar, în perioada 15 noiembrie – 3 decembrie vor fi evaluate lucrările înregistrate în competiție și vor fi alese cele 10 școli finaliste”, transmit organizatorii într-un comunicat de presă.

Cea de a doua etapă a competiţiei constă în publicarea celor mai bune lucrări realizate de elevii celor 10 şcoli finaliste, pe pagina de Facebook „Școala Banilor Bine-Crescuți”, urmând ca acestea să fie votate în perioada 6-15 decembrie, până la ora 18:00.

Școala cu cele mai apreciate lucrări va câștiga titlul de „Școala Banilor Bine-Crescuți”.

„Toate școlile finaliste vor primi câte 50 de cărți „Școala Banilor Bine-Crescuți” și ateliere gratuite de educație financiară susținute de autoarea cărții, Cristina Andone, și de profesorii Școlii de Bani, precum și diplome de participare”, mai transmit organizatorii concusului.

Potrivit acestora, unitatea de învăţământ declarată câștigătoare va primi titulatura de “Școala Banilor Bine-Crescuți”, dar şi cărți pentru toți elevii din școală care au vârste cuprinse între 6 și 11 ani, 20 de cărți „Școala Banilor Bine-Crescuți” pentru biblioteca școlii; iar în interiorul unităţii de învăţământ va fi creat un „Colț de educație financiară”.

De asemenea, desenele şcolii câştigătoare vor fi expuse în cea mai apropiată sucursală BCR.

Pentru informații suplimentare legate de înscrierea în concurs, reprezentanții școlilor pot trimite întrebări pe adresa scoaladebani@bcr.ro. Regulamentul concursului poate fi accesat AICI.

La prima ediție a competiției, peste 100 de școli din întreaga țară s-au întrecut pentru titlul „Școala Banilor Bine-Creșcuți”.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate