Ştiri locale

Elevii covăsneni se pot înscrie în Programul MOL de promovare a talentelor

Tinerii talentați din județul Covasna se pot înscrie la a 18-a ediție a Programului de promovare a talentelor organizat de MOL România și Fundația Pentru Comunitate, pe bază de concurs de proiecte. Solicitanții vor putea obține o finanțare în valoare de cel mult 10.000 de lei pentru achiziționarea de materiale, echipamente sportive, instrumente muzicale sau pentru a acoperi cheltuielile de deplasare la concursuri, festivaluri sau în cantonamente, fondul total de sponsorizare fiind de 560.000 de lei.

În cadrul edițiilor precedente, 129 de tineri din județul Covasna, sportivi și artiști cu rezultate foarte bune, au obținut finanțare în valoare totală de 240.700 lei pentru continuarea activității și susținerea performanței.

Proiectele pot fi înscrise până în data de 15 iunie pe site-ul Fundației Pentru Comunitate, www.pentrucomunitate.ro, prin crearea unui cont personal.

La fel ca în anii precedenți, din suma totală alocată acestei ediții, 220.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei domeniului artelor, iar 140.000 lei au fost alocați tinerilor cu vârste de peste 18 ani, aceștia din urmă putând solicita sprijin chiar dacă au beneficiat deja de sponsorizări în anii anteriori.

„În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale. Membrii juriilor iau în considerare, pe lângă alte criterii, și corelarea cheltuielilor cu obiectivele stabilite. Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Președintele juriului la secțiunea Sport este Violeta Beclea-Székely, vicecampioană olimpică și mondială la atletism și doctor în sport, iar la secțiunea Artă președintele juriului este violonistul Márkos Albert, concertmaistrul Filarmonicii Transilvania din Cluj”, transmit inițiatorii programului.

La ediția din acest an pot participa elevii născuți între 1 ianuarie 2005 și 31 decembrie 2015, sau orice echipă de sport sau ansamblu artistic, compus din elevi născuți în perioada menționată, care își desfășoară actitivatea sportivă sau artistică în România.

Rezultatele vor fi publicate pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro până la data de 15 august 2023, iar câștigătorii vor fi înștiințați în scris, până pe 30 august 2023.

Cei interesați pot afla informații suplimentare la numerele de telefon: 0752 018 760 sau 0755 045 699 (în zilele lucrătoare, între orele 10.00-17.00) sau prin e-mail, la adresa: talente@pentrucomunitate.ro.

La ediția anterioară, 5 tineri din județul Covasna au obținut finanțare pentru continuarea activității. La categoria „Sport”, au câștigat finanțare sportivele Balogh Hanna (Judo) și Molnár Lelle Ágota (Patinaj artistic) din Sfântu Gheorghe, Szvoboda Lara (Voltijă) din Târgu Secuiesc și Deszke Janka (Echitație) din localitatea Lunga, iar la categoria „Arte” a fost declarat câștigător proiectul depus de Kerezsi Tas Bence (Muzică pop-rock) din Valea Crișului.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio