Ştiri locale

Elevii covăsneni pot participa la cursuri gratuite de inițiere în sport, în cadrul Proiectului Hercules. Programul se derulează până pe 6 august

Elevii covăsneni cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani pot participa la cursuri gratuite de inițiere în 5 discipline sportive, respectiv baschet, tenis de masă sau de câmp, fotbal și oină, în cadrul programului național „Hercules”, derulat de Agenția Națională pentru Sport (fostul Minister al Sportului).

Proiectul, ajuns la a patra ediție, se desfășoară în perioada 1 iulie – 6 august, la nivel național fiind disponibile peste 8.700 de locuri și peste 40 de discipline sportive. Organizatorii urmăresc să le deschidă copiilor interesul pentru practicarea sportului și să stimuleze legitimarea în cadrul cluburilor sportive.

În județul Covasna, cursurile se desfășoară pe serii la Sala de Sport „Valeriu Bularca” din Întorsura Buzăului (Baschet); Școala Gimnazială „Gheorghe Zaharia” din Brădet (Oină); Sala „Top Spin” din Sfântu Gheorghe și Sala de Tenis de masa Baraolt (Tenis de masă); Str. Bánki Donáth nr. 25, Sfântu Gheorghe (Tenis de câmp), respectiv Terenul de fotbal din Covasna (Fotbal).

„În Covasna, Proiectul Hercules este în desfășurare, iar organizatorii au răspuns cererilor venite din partea copiilor care își doreau să învețe tenis de masă și oină, oferind cursuri de inițiere gratuită în aceste discipline. Cursurile de tenis de masă se desfășoară la Baraolt sub îndrumarea profesorului Cocean Valer, iar cele de oină la Brădet, sub îndrumarea profesorului Cătălin Bularca. Haideți la sport!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Agenției Naționale pentru Sport.

Pentru recompensarea entuziasmului și dorinței de a face sport, copiii primesc tricouri și șepci inscripționate cu logo-ul proiectului, precum și diplome de recunoaștere a meritelor sportive.

Resursele materiale necesare sunt puse la dispoziție de Agenția Națională pentru Sport, care a alocat pentru actuala ediție un buget de circa 900.000 de lei, bani distribuiți direcțiilor județene pentru sport și tineret prin care se derulează proiectul.

Fiecare județ are propria ofertă de program, în raport cu resursele umane și facilitățile sportive existente la nivel local, la nivel național fiind oferite cursuri de orientare, atletism, tenis de câmp, baschet, handbal, haltere, GO, gimnastică artistică, dans, natație și natație dizabilități, judo, fotbal și fotbal dizabilități, scrimă, volei, oină, tenis de masă, autoapărare, gimnastică ritmică, streetdance, majorete, karate, rugby și mini-rugby, box, lupte libere și greco-romane, tir cu arcul, arte marțiale, șah, Taekwondo, squash, gimnastică aerobică, chanbara, Wing Chun Kung Fu, jocuri aplicative, canotaj, radioamatorism, patinaj viteză role, echitație, kempo, ciclism, badminton și kendo.

Locațiile de desfășurare a cursurilor și modalitățile de înscriere sunt disponibile pe platforma www.proiectulhercules.ro, dar și pe site-ul Direcției Județene de Sport și Tineret  Covasna (AICI).

Proiectul „Hercules” a fost inițiat de Ministerul Sportului în vara anului 2022, la cele trei ediții de până acum participând, în total, 17.872 copii din întreaga țară.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio