Ştiri locale

Elevii covăsneni intră pentru prima oară în vacanța mobilă

Elevii și cadrele didactice din 30 de județe, printre care și Covasna, intră de vineri în vacanța intersemestrială, devenită din acest an școlar „vacanță mobilă”, odată cu eliminarea semestrelor și introducerea modulelor. Ministerul Educației a lăsat la latitudinea inspectoratelor școlare alegerea perioadei de desfășurare a vacanței dintre modulele 3 și 4, majoritatea optând pentru săptămâna 20-24 februarie.

Este pentru prima oară când o astfel de vacanță este prevăzută în structura anului școlar.

Publicitate

„În perioada 20-24 februarie 2023, elevii și cadrele didactice din județul Covasna vor intra în vacanță. Începând cu 27 februarie și până în data de 6 aprilie 2023 se vor derula cursurile Modulului 4, conform structurii anului școlar 2022-2023. Următoarea vacanță este cea din perioada 7 – 18 aprilie 2023 care va face trecerea spre Modulul 5”, a transmis Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna.

Primii care au avut vacanța mobilă de o săptămână au fost elevii și profesorii din Ilfov și Suceava, între 6 și 10 februarie, în vreme ce alte 10 județe au ales vacanța mobilă în perioada 13-17 februarie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio