Ştiri locale

Elevii covăsneni au adunat aproape 40 de tone de deşeuri din hârtie şi carton

Elevii din cadrul instituțiilor de învățământ din județul Covasna au colectat o cantitate mare de deșeuri selective de hârtie și carton, participând astfel la Campania colectarea deșeurilor selective de hârtie și carton, organizată de TEGA în parteneriat cu Asociația Eco Sepsi, Adi SIMD, respectiv SC ECO BIHOR SRL.

Prima campanie de acest gen a avut loc în perioada 12 februarie – 31 mai 2018, în cadrul căreia grupurile și clasele participante au colectat 27046,85 kg de hârtie și carton, ceea ce a însemnat 5.409,37 lei, fiecare instituție de învățământ fiind răsplătită în funcție de cantitatea deșeuri adunate. Anul trecut Colegiul Székely Mikó a câștigat concursul, elevii colectând în total 11 tone de deșeuri de hârtie și carton.

Participanții au primit 20 bani pe fiecare kg de deșeuri colectate, respectiv 200 de lei pe tonă: inițiativa campaniei s-a dovedit a fi de succes întrucât între grupele și școlile participante s-a format o competiție serioasă.

Bazându-se pe succesul anterior, TEGA a oferit din nou posibilitatea celor interesați de a-și preda deșeurile de hârtie și carton în cadrul unei noi campanii de acest gen organizată în perioada 1 noiembrie 2018 – 31 ianuarie 2019. La această campanie s-au înscris 3000 de elevi din cadrul a 16 instituții de învățământ, formând 91 grupe/clase.

Rezultatele actuale prezintă 39.374,30 kg (39,37 tone) de hârtie și carton colectate, ceea ce înseamnă 7.899,46 lei. Colectarea nu s-a finalizat încă, deoarece campania continuă și în perioada 1 martie – 31 mai 2019, astfel instituțiile de învățământ vor avea posibilitatea să modifice clasamentul actual.

Scopul acestei campanii a fost și este în continuare să implice și cadrele didactice în acțiunea de colectare, cu atât mai mult cu cât, sumele primite pot fi folosite conform necesităților fiecăruia. În legătură cu această acțiune de colectare, directorul general al societății dl. Máthé László a accentuat, printre altele, și rolul important pe care-l au inclusiv părinții în acest concurs, pe lângă elevi și cadrele didactice, astfel că, importanța reciclării ajunge la mai multe generații.

(Biroul de Presă al TEGA SA)

banner we radio