Ştiri locale

Elevii covăsneni ar putea primi cornul, laptele și mărul, cel mai devreme, în decembrie

Licitația pentru desemnarea firmelor care vor distribui produsele alimentare către școlile din județul Covasna, în cadrul programului „Cornul, laptele și mărul”, se încheie la finalul lunii noiembrie, astfel că elevii covăsneni ar putea primi gustările, cel mai devreme, în luna decembrie.

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Henning László, a explicat recent că întârzierea se datorează în principal faptului că anul trecut contractele-cadru cu firmele de distribuție au expirat, astfel că procedurile au trebuit să fie reluate de la zero. De asemenea, de vină au fost și schimbările legislative, după ce metodologia de aplicare a fost modificată și publicată în Monitorul Oficial abia la mijlocul lunii august, cu doar câteva săptămâni înainte de începerea școlii.

Publicitate

„La finalul lunii noiembrie se termină licitația și vom începe, teoretic, să distribuim cornul și laptele, deși iar au apărut acum niște ordine referitoare la acest program, (…) se pare că este un alt tip de licitație pentru lapte și corn. Noi am început licitația deja, deși cred că nu mai e valabilă, dar trebuie să vedem, teoretic vom merge pe vechea versiune. Cât mai rapid, în momentul în care se va putea, vom începe distribuirea produselor în școli”, ne-a explicat vicepreședintele CJ Covasna.

Introdus în 2002, „Cornul și laptele” este adresat preşcolarilor și elevilor de clasele primare și gimnaziu, care primeau de două ori pe săptămână mere și biscuiți, și de trei ori pe săptămână lapte şi corn.

În ultimii 4 ani, merele și produsele de panificație au fost asigurate de firma Pan Abacs SRL din judeţul Covasna, care răspundea și pentru transportul produselor, iar furnizorul pentru laptele UHT era firma Dorna Lactate SA.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio