Ştiri locale

EffAct: Noiembrie este luna în care ne îmbrăcăm conștient!

Biroul pentru Tineret din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe dedică luna noiembrie vestimentației, noua temă a programului effAct fiind „garderoba”. Locuitorii municipiului sunt încurajaţi ca la trecerea de la garderoba de vară la cea de iarnă să selecteze anumite haine și încălțări și să renunțe la cele pe care nu le folosesc.

O altă provocare este ca locuitorii să evite în această lună să achiziționeze noi piese vestimentare, și să le folosească, în schimb, doar pe cele pe care le au acasă.

„Noiembrie este și anul acesta luna în care ne îmbrăcăm conștient! Garderoba noastră de vară este înlocuită de cea de iarnă, ceea ce ne oferă o bună ocazie să ne gândim la ce avem nevoie sau nu. În noiembrie, vă încurajăm din nou să purtați numai anumite haine, pantofi și accesorii selectate în prealabil timp de o lună, și să observați ce este în plus în dulapurile voastre. Mai mult decât atât, în această lună evitați să cumpărați haine, pantofi și accesorii noi și să folosiți doar ceea ce aveți deja în casă. Când vine vorba de garderoba noastră, să urmărim calitatea și simplitatea. Haideți să facem tot ce putem și în noiembrie!”, transmit inițiatorii programului.

Lansat în toamna anului trecut, programul effAct se concentrează în fiecare lună în jurul unei noi provocări, oferind vizibilitate temelor care susţin un stil de viaţă mai conştient faţă de folosirea resurselor naturale şi faţă de mediul înconjurător.

Acţiunile organizate până acum au avut ca teme mobilitatea urbană şi reducerea poluării prin folosirea mijloacelor alternative de transport, colectarea selectivă și reciclarea deşeurilor, stoparea cumpărăturilor de haine în exces, combaterea risipei de alimente, economisirea energiei, sau prelungirea duratei de viață a obiectelor prin reutilizarea și reciclarea lor.

Luna octombrie a fost dedicată cumpărăturilor și obiceiurilor de consum ale locuitorilor, aceștia fiind încurajați ca la finalul fiecărei ieșiri la cumpărături, în special în magazinele alimentare, să analizeze coșul de cumpărături, să stabilească prioritatea produselor și să renunțe la achiziționarea celor care nu le sunt neapărat necesare, pentru a reduce risipa și consumul în exces.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio