Ştiri locale

Educatorii din Sfântu Gheorghe pot depune cererile pentru banii de laptopuri acordaţi de Primărie

Primăria Sfântu Gheorghe a extins programul de sprijinire a achiziționării de echipamente informatice pentru educația la distanță către pedagogii de grădiniță. Educatorii care doresc să participe la program pot aplica până pe 27 noiembrie, ora 15.

Deoarece şi grădinițele au trecut la educație online, Primăria oferă sprijin şi educatorilor pentru achiziționarea echipamentelor informatice necesare educației de la distanță. Instrumentele sunt utilizate în principal de pedagogi pentru a păstra legătura cu părinții.

Publicitate

Educatorii care lucrează exclusiv în grădinițe din Sfântu Gheorghe primesc o subvenție de până la 1.500 de lei de persoană, care poate fi cheltuită pe laptopuri sau tablete. Dacă prețul dispozitivului achiziționat depășește 1.500 de lei, diferența este acoperită din resurse proprii.

Cererile pot fi descărcate de pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe (AICI) și depuse împreună cu o copie a cărții de identitate până pe 27 noiembrie, ora 15 la compartimentul Relații cu Publicul, Informații, Registratură din cadrul Primăriei. După evaluarea cererilor pot fi achiziționate laptopurile sau tabletele, iar factura acestora trebuie depusă la Primărie până cel târziu la 15 decembrie 2020. Achizițiile trebuie efectuate în perioada 28 noiembrie – 15 decembrie, aşadar facturile nu pot avea o dată anterioară sau ulterioară.

Pentru a primi sprijin financiar, un educator trebuie să fie activ în anul școlar 2020-2021, să predea într-o instituție de învățământ din Sfântu Gheorghe și să nu fi primit un sprijin similar la nivel naţional sau local în ultimii 5 ani.

În luna septembrie, şi profesorii care lucrează în școli au putut aplica pentru subvenție din partea Primăriei, fiind primite atunci peste 700 de cereri.

Publicitate
banner we radio