Educație financiară pentru elevi: școlile din județ, invitate să implementeze și în acest an programul EduFin4Life
Asociația „Şcoala de Valori” implementează o nouă ediție a programului de educație financiară „EduFin4Life”, adresat şcolilor din România, cu scopul de a le oferi elevilor instrumente practice și interactive, pentru a-i ajuta să ia decizii mai bune cu privire la bani și resurse. Programul susține colaborarea între profesori, părinți și copii, și se derulează în perioada 1 septembrie 2024 – 30 iunie 2025.
Într-o adresă a Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, transmisă tuturor unităților de învățământ din județ, se arată că programul EduFin4Life poate fi considerat un exemplu de bună practică, completând pregătirea oferită în sistemul formal.
„În cei 9 ani de program, peste 110.500 de copii și elevi au frecventat atelierele de educație financiară ale Asociației Şcoala de Valori (…) Este un program digital prin care se lansează periodic contexte de învățare, pastiluțe educaționale, provocări şi episoade interactive care mijlocesc învăţarea individuală şi colaborativă, precum şi învățare prin practică (…) Având în vedere buna colaborare de până acum dintre Ministerul Educației şi Asociația Şcoala de Valori, vă rugăm să ne sprijiniți în implementarea programului prin diseminarea informațiilor către profesorii şi elevii din unitatea dumneavoastră de învățământ. Vă mulțumim pentru efortul depus în anii şcolari anteriori în implementarea proiectelor și vă rugăm să sprijiniți în continuare derularea în bune condiții a ediției 2024-2025 a EduFin4Life”, se arată în adresa IȘJ Covasna.
EduFin4Life cuprinde patru proiecte de educație financiară pentru copii și tineri, menite să îi ghideze pe aceștia pentru a face cele mai inspirate alegeri pe termen lung. Un studiu desfășurat la începutul anului 2022 arată că România se află pe locul 123 din 143 de țări la nivel mondial în ceea ce privește educația financiară.
„Din fericire, nivelul de cunoaștere și înțelegere a aspectelor financiare în rândul copiilor și tinerilor, precum și în rândul populației generale este în creștere, iar dezvoltarea literației financiare este o condiție prealabilă pentru îmbunătățirea capacității populației de a gestiona în mod adecvat resurse financiare pentru viitor, pe întreaga perioadă a vieții”, se arată pe site-ul Asociației „Școala de Valori”.
Mai multe informații referitoare la program, AICI. Pentru detalii suplimentare, unitățile de învățământ din județ pot contacta reprezentanții programului prin e-mail, la adresa: silvia.bogdan@scoaladevalori.ro, sau telefonic: 0744 502 434.
(Ioana Ardeleanu)