Ştiri locale

Educația rutieră pe bicicletă în Sfântu Gheorghe

În ultimele 18 luni, Asociația Turul Madar din Sfântu Gheorghe a dezvoltat un nou program sub numele Tandem Bike Academy. Scopul programului: educația rutieră și folosirea corectă a bicicletei pentru deplasarea în siguranță, precum și promovarea ciclismului.

În cadrul programului au fost dezvoltate diferite materiale educative, cum ar fi o carte de educaţie pentru bicicliști, mini broșură cu cele mai importante lucruri de știut când circulăm pe un drum public cu bicicleta. În paralel s-a dezvoltat un grup de educatori din 10 persoane, care au rolul de a educa tinerii înscriși în program. Formarea acestor persoane a fost realizată de către specialiști de la Academia Velo din Tg. Mureș. În cadrul programului s-a proiectat și un poligon pentru educarea bicicliștilor, prin reabilitarea unei teren de handbal. Au fost organizate şi trei  acțiuni de curățare, unde au fost implicați în total 70 de voluntari. Vopsirea finală va fi realizată în cursul lunii iulie 2017.

Publicitate

Educarea tinerilor a fost realizat în două etape. Promovarea ciclismului și a circulației în siguranță cu bicicleta pe drumuri publice în patru școli din Sf. Gheorghe. La prezentări au participat 284 de tineri. La școala Bike Academy s-au înscris 47 de tineri, care au participat la 4 ore de educare teorie, 2 ore de educare de prim ajutor și 6 ore de educație practică.

În cele 18 luni finanțatorii principali ai programului au fost Amabasada Franței din România și Primăria Municipiului Sf. Gheorghe. Parteneri: Academia Velo Tg. Mureș, Crucea Roșie Județul Covasna, Proiect Covasna S.A., Asociația Sepsi Bike, Asociația Székelyek a magasban. Organizatorii le mulţumesc în special lectorilor care s-au implicat în dezvoltarea programului.

Noi înscrieri vor fi realizate la toamnă, când se va începe o nouă sesiune de educare.

Publicitate
banner we radio