Sport, Ştiri locale

Echipa Sepsi SIC, premiată de Consiliul Local pentru câştigarea titlului de campioană naţională

Echipa de baschet feminin Sepsi SIC din Sfântu Gheorghe, care în acest sezon a cucerit Cupa României, precum şi primul său titlu de campioană naţională, a fost premiată joi de către reprezentanţii Primăriei şi ai Consiliului Local municipal.

„Suntem foarte mândri că am devenit parte a istoriei acestui oraş şi e un sentiment minunat. În ultimele două sezoane am dominat campionatul, iar în ultima vreme am făcut „execuţii”.  Vă mulţumesc pentru susţinere şi sper ca pe viitor, când vom avea şi noua arena sportivă (aflată în construcţie – n..r) să scriem un nou capitol în istoria acestui oraş”, a declarat antrenorul formaţiei, Zoran Mikes.

Publicitate

Managerul echipei, Rusz Istvan, a declarat că acest club are planuri mari şi pentru sezonul următor.

„Am avut o bază de jucătoare din anul trecut pe care ne-am bazat foarte mult, care au fost temelia acestei echipe şi am reuşit să contractăm şi nişte jucătoare care şi-au dorit şi ele să câştige campionatul şi am reuşit. Încercăm să ţinem la Sfântu Gheorghe nucleul acestei echipe. Viitorul e promiţător, pentru că am făcut un nou contract cu Zoran şi va fi al patrulea an în care va fi la Sfântu Gheorghe”, a spus Rusz Istvan.

Căpitanul echipei, Annemarie Părău, a declarat că mulţumeşte suporterilor care au susţinut în permanenţă echipa. „Sunt onorată că am jucat în această echipă şi am făcut istorie aici. Suporterii sunt extraordinari, ne-au susţinut la fiecare meci şi aş vrea să le mulţumesc”, a declarat Annemarie Părău.

Echipa de baschet feminin şi-a sărbătorit dubla victorie, cupa şi campionatul, împreună cu comunitatea locală din Sfântu Gheorghe, în cadrul unui eveniment care a avut loc joi seară în centrul municipiului. Festivitatea a început cu prezentarea jucătoarelor şi s-a încheiat cu un concert în aer liber.

Sepsi SIC a câştigat marţi seară titlul de campioană naţională la baschet feminin, după ce a învins-o în deplasare pe CS Universitatea Alba Iulia, cu scorul de 86-53 (19-11, 19-17, 26-15, 22-10), în meciul al treilea al finalei Ligii Naţionale.

Echipa din Covasna, care şi-a adjudecat în acest sezon şi Cupa României, s-a impus cu scorul general de 3-0 în finală, câştigând clar toate cele trei meciuri, 82-57 şi 64-50 în primele două de pe teren propriu şi 86-53 la Alba Iulia. Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a ratat anul trecut titlul în faţa echipei CSM Târgovişte, după ce a condus cu 2-0 în finală, dar a pierdut următoarele trei meciuri.

(Agerpres)

\"sdr\"

Publicitate
Publicitate
banner we radio