Ştiri locale

Echipa lui Váncsa Jenő reprezintă România la Campionatul European de Atelaje de la Aachen

La Campionatul European de Atelaje pentru 4 Cai, care va avea loc în perioada 19–22 august în Aachen, Germania, România va fi reprezentată de echipa lui Váncsa Jenő. Atelajul va fi condus de către Bodor Zoltán.

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Tischler Ferenc, şi preşedintele Asociaţiei Vadon, Demeter János, au înmânat steagul oraşului echipei de atelaje. Călătoria echipei lui Váncsa Jenő spre Aachen este sprijinită de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe şi de Asociaţia Vadon.

Publicitate

La concurs vor participa peste 70 de echipe de atelaje. Echipa numără şase participanţi: driver-ul, doi secunzi, un bucătar şi doi şoferi. Atelajul fabricat în Ungaria va fi tras de 4 lipiţani cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani. „Scopul nostru este să fim printre primele 10 echipe de atelaje din Europa” – a spus Váncsa Jenő.

În timpul evenimentului din Germania, concurenţii vor trebui să participe la trei numere de concurs: proba de obstacole, dresajul şi maratonul. Rezultatele vor fi anunţate în urma însumării punctajului total. Punctul central al evenimentului de final va fi maratonul, unde se pot obţine cele mai multe puncte. Campionatul de la Aachen este considerat a fi cel mai mare concurs de atelaje din Europa.

Publicitate
banner we radio