Ştiri locale

VIDEO. Echipa emisiunii „Visuri la cheie” a oferit o casă de vis Mănăstirii Mărcuş şi fetelor care sunt crescute aici

Echipa emisiunii „Visuri la cheie” de la Pro TV a mers in localitatea Mărcuş, judetul Covasna, pentru a o cunoaste pe Maica Stareta Serafima, o femeie de o bunatate rar intalnita, care de 13 ani are grija de 16 fetite orfane sau abandonate la nastere. Maica Serafima le-a luat in plasament de cand fetele aveau doar cateva luni si erau abandonate in spital si a infiintat prima casa familiala din Romania, construita langa o manastire de maici ortodoxe.

Micutele orfane au fost botezate si li s-au asigurat in permanenta conditii optime de crestere si educatie, dupa toate principiile psiho-pedagogice, astfel incat sa traiasca intr-un climat sanatos. Maicutele de la Marcus urmaresc integrarea treptata a acestor copii in viata sociala, scolarizarea lor pe diferite forme de invatamant, in functie de dorintele si aptitudinile fiecareia si le sustin din toate punctele de vedere.

Maica Stareta a ridicat cu forte proprii casa familiala, cerand ajutor in biserici, gari sau pictand icoane. A facut tot ce a putut ca sa ridice casa pentru cele 10 fetite luate initial in plasament. Acum, Maica Serafima isi doreste sa mai ajute inca 12 copii, dar casa in care locuiesc in prezent a devenit neincapatoare, asa ca a reusit sa mai ridice inca o cladire, pe structura de lemn, insa nu are fondurile necesare pentru a o termina si a putea fi folosita.

Desi nu ii este usor sa faca fata cheltuielilor zilnice, zambetul sincer si bucuria de pe chipul celor 16 fete, care ii spun din inima „mami”, i-au dat putere intotdeauna sa caute solutii pentru plata facturilor si a celor necesare unui trai decent.

Echipa „Visuri la cheie” le-a oferit Maicii Starete Serafima si fetitelor pe care aceasta le are in grija o locuinta de vis si foarte multa bucurie.

AICI puteţi vedea înregistrarea integrală a emisiunii

Publicitate
banner we radio