Ştiri locale

Echipa effAct așteaptă haine și obiecte vechi pentru Târgul de vechituri de la Sfântu Gheorghe

Locuitorii din Sfântu Gheorghe, și nu numai, sunt încurajați să se debaraseze de toate obiectele pe care le-au adunat de-a lungul timpului, dar de care nu mai au nevoie, și să le doneze Biroului pentru Tineret din cadrul Primăriei municipiului, ca parte a inițiativei effAct din luna august.

Hainele, jucăriile, obiectele electronice, ustensilele de bucătărie și orice alte obiecte aflate în stare bună, dar care ocupă inutil spațiu în locuință, pot fi duse în perioada 16-25 august la sediul din strada Kőrösi Csoma Sándor nr. 5, urmând ca membrii Biroului Pentru Tineret să le   transporte la Târgul auto și Talciocul din Sfântu Gheorghe, în data de 26 august.

„În luna august, vă încurajăm să vă debarasați de obiectele inutile din casă, ca parte a inițiativei noastre effAct. Vă ajutăm cu asta! Împreună cu Asociația Forumul Tinerilor din Sfântu Gheorghe – SIFF, vom duce lucrurile voastre la târg! Până pe 25 august, în fiecare zi a săptămânii, între orele 09:00 și 15:00, aduceți lucrurile de care nu mai aveți nevoie la Biroul pentru Tineret, iar noi le vom duce pe 26 august la Târgul auto și Talciocul din Sfântu Gheorghe (…) Bineînțeles, vă puteți alătura și voi ca vânzători la evenimentul nostru din 26 august. Haideți să dăm valoare împreună obiectelor nefolosite!”, transmit organizatorii.

Programul effAct al Biroul pentru Tineret al Primăriei Sfântu Gheorghe a fost lansat în luna septembrie a anului trecut și se concentrează în fiecare lună în jurul unei noi provocări, oferind vizibilitate temelor care susţin un stil de viaţă mai conştient faţă de folosirea resurselor naturale şi faţă de mediul înconjurător.

Tema lunii august este „Decluttering”, și încurajează locuitorii să își curețe casele pentru a-și simplifica viețile.

Acţiunile organizate până acum au avut ca teme mobilitatea urbană şi reducerea poluării prin folosirea mijloacelor alternative de transport, colectarea selectivă și reciclarea deşeurilor, stoparea cumpărăturilor de haine în exces, combaterea risipei de alimente, economisirea energiei, sau prelungirea duratei de viață a obiectelor prin reutilizarea și reciclarea lor.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio