Ştiri locale

E oficial! Tega a crescut tarifele de salubrizare

Operatorul regional de salubritate Tega SA din Sfântu Gheorghe a anunţat majorarea, începând din această lună, a tarifelor pentru colectarea şi transportul deşeurilor menajere, pentru a putea acoperi o serie de cheltuieli suplimentare.

Conducerea instituţiei a menţionat că măsura a fost luată ca urmare a „creşterii costurilor de transport şi depozitare a deşeurilor, precum şi a majorării salariului minim pe economie”.

Publicitate

Practic, taxa de salubritate s-a majorat cu un leu pe lună pentru fiecare persoană din mediul urban, de la 8 la 9 lei, şi cu 50 de bani pe lună pentru cele din mediul rural, de la 6,5 la 7 lei. De asemenea, în cazul persoanelor juridice, taxa a crescut de la 92 de lei la 110 lei/mc pe lună.

Conducerea societăţii a introdus o serie de reglementări în ce priveşte clienţii cu vârste de peste 70 de ani, care, în funcţie de venituri, pot solicita exceptarea sau reducerea taxei. Astfel, pensionarii cu venituri sub 800 de lei/lună pot beneficia, la cerere, de gratuitate, cei cu pensii între 800 şi 1000 de lei/lună vor avea de o reducere de 50%, iar pensionarii cu venituri peste 1.000 de lei/lună vor achita tariful întreg. De asemenea, copiii sub un an şi persoanele cu handicap grav pot solicita scutirea de la plata serviciului.

Conducerea Tega a mai menţionat că majorarea tarifului a fost influenţată şi de intrarea în vigoare, la începutul acestui an, a taxei de mediu de 80 de lei pentru fiecare tonă de deşeu depusă în depozit.

(Agerpres)

Informații suplimentare se pot obține la nr. de  telefon 0367-401911.

Documente (click pe denumire):

Regulament exceptare plata tarif TEGA

Declaratie venit pensie TEGA

Publicitate
banner we radio