Ştiri locale

E oficial! Municipiul Sfântu Gheorghe revine în scenariul galben

Activitatea restaurantelor şi a instituţiilor de cultură va putea fi reluată. Vor fi permise activităţile recreative şi sportive în aer liber, inclusiv patinoarul acoperit de lângă Arena Sepsi

Având în vedere faptul că rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile la nivelul Municipiului Sfântu Gheorghe a scăzut sub 3 la mia de locuitori, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis să nu mai prelungească restricţiile în vigoare până acum.

Publicitate

Astfel, începând de joi, 17 decembrie, se revine la măsurile valabile pe perioada stării de alertă în scenariul galben, pentru localităţile aflate în intervalul 1,5 – 3 în ceea ce priveşte rata de incidenţă a cazurilor.

Asta înseamnă că începând de joi vor putea fi redeschise la interior restaurantele şi cafenelele, fără a depăși însă 30% din capacitatea maximă a spațiului și doar în intervalul orar 06.00-23.00.

Primarul Antal Árpád le-a mulţumit locuitorilor pentru că au fost responsabili, fiind încă o dovadă că respectarea măsurilor de protecţie dă roade, şi a făcut un nou apel la locuitori să respecte măsurile recomandate de specialişti, pentru a avea sărbători liniştite şi în siguranţă.

„Deschiderea restaurantelor nu înseamnă că vor putea fi organizate microrevelioane, şi vreau să subliniez acest lucru, pentru că preţul acestor petreceri, urmările asupra sănătăţii oamenilor, se vor vedea în ianuarie”, spune primarul Antal Árpád.

De asemenea, activitățile muzeelor, bibliotecilor, cinematografelor, a instituțiilor de spectacole și concerte, școlilor populare, de artă și de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber vor putea fi reluate respectând toate măsurile în vigoare privind prevenirea răspândirii coronavirusului. Cinematografele şi instituțiile de spectacole vor putea funcţiona cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Tot începând de joi sunt permise activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună, cu respectarea măsurilor în vigoare privind prevenirea răspândirii coronavirusului.

Astfel, patinoarul acoperit de lângă Arena Sepsi va fi deschis începând de vineri şi publicului larg, cu o capacitate redusă la maxim 260 de persoane simultan pe gheaţă. Programul va fi în fiecare vineri seara între orele 19-21, iar sâmbătă şi duminică între orele 11-13 şi 19-21. Casa de bilete se va deschide cu o jumătate de oră înainte de începerea programului pentru a evita aglomeraţia la intrare. Masca de protecţie va fi obligatorie, iar locuitorii sunt rugaţi să respecte măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Operatorii economici din domeniul sălilor de sport sau fitness au obligaţia de a respecta normele de prevenire stabilite la nivel naţional, iar utilizarea pârtiilor sau a traseelor de schi pentru agrement se va face de asemenea cu respectarea măsurilor în vigoare privind prevenirea răspândirii coronavirusului.

Rămân valabile măsurile de protecție care prevăd obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice închise și deschise, se menține măsura închiderii magazinelor alimentare la ora 21:00, iar circulația în exteriorul locuinței după ora 23:00 se va permite doar pentru motive urgente sau întemeiate, cu declaraţie pe propria răspundere.

Publicitate
banner we radio