Ştiri locale

E oficial! De miercuri toţi elevii din Sfântu Gheorghe merg la şcoală în format fizic

Rata de incidenţă s-a menţinut şi marţi, pentru a treia zi consecutiv, sub 1 la mia de locuitori în Sfântu Gheorghe, fiind de 0,84 cazuri la mie în ultimele 14 zile.

Acest lucru înseamnă că de miercuri, 19 mai, toţi elevii din Sfântu Gheorghe vor merge fizic la şcoală, inclusiv cei din clasele V-VII şi IX-XI, care până acum au învăţat online.

Publicitate

„De miercuri, oficial, începe şcoala pentru toată lumea la Sfântu Gheorghe. Luni puteam emite Hotărârea dar am preferat să aşteptăm ca nu cumva astăzi să crească din nou rata de incidenţă şi apoi să fim nevoiţi să spunem după 24 de ore că nu va mai începe şcoala. Rata de incidenţă a scăzut şi marţi, ceea ce este bine. Chiar acum semnez Hotărârea, e la mine pe masă, şi o vom publica şi pe site-ul Prefecturii”, ne-a declarat prefectul judeţului Covasna, Ráduly István.

Conform unei statistici prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, din cei 10.420 de elevi care învață în cele 32 de unități de învățământ din Sfântu Gheorghe, la toate nivelurile de învățământ, în data de 19 mai vor începe cursurile în sala de clasă 1.858 de elevi din clasele V-VII, 1.716 elevi din clasele IX-XI, 606 elevi din clasele IX-X profesional, precum și elevii de la seral, frecvență redusă și postliceal.

Pe lângă elevii din clasele mai sus menționate din Sfântu Gheorghe care vor schimba scenariul cu data de 19 mai, și elevi din alte localități vor schimba scenariul, după cum urmează: elevii din Moacșa trec din scenariul galben în scenariul verde, iar elevii din localitățile Aita Mare, Brețcu și Estelnic vor trece din scenariul verde în scenariul galben. Prin urmare, în intervalul 19-21 mai vor învăța online 614 elevi din clasele V-VII din 14 localități aflate în scenariul galben.

Publicitate
Publicitate
banner we radio