Sport

E oficial: Cod roşu de caniculă la ora meciului România – Germania, din semifinalele Campionatului European de tineret

Autorităţile locale din Bologna, oraşul care găzduieşte meciul dintre România şi Germania, din semifinalele Campionatului European de tineret, au decretat cod roşu de caniculă pentru zilele de joi şi vineri.

Valul de căldură care a lovit Europa în această perioadă afectează serios Italia, acolo unde temperaturile au crescut extrem de mult.

Pentru Bologna, joi după-masă sunt prognozate 40 de grade Celsius, abia în jurul orei 20:00 aşteptându-se 38 de grade Celsius. Şi noaptea va fi una „de foc”, cu peste 30 de grade Celsius în termometre.

Italienii au transmis si cateva sfaturi pentru zilele in care este in vigoare codul rosu de canicula, printre acestea fiind acelea de a bea multa apa, de a verifica parintii, prietenii si vecinii si, atentie, de a evita iesirile din casa si activitatile sportive in intervalul 12:00 – 18:00.

Duelul dintre Romania si Germania de la Euro este programat sa inceapa chiar la ora 18:00, atunci cand temperatura este asteptata sa ramana la nivelul maxim de 40 de grade.

Cele doua federatii au incercat sa ii convinga pe cei de la UEFA sa amane partida sau sa o reprogrameze la o ora mai tarzie, insa forul continental a ramas inflexibil.

In aceste conditii, cei 22 de jucatori care vor intra pe teren vor trebui sa faca temperaturii ridicate, dar si umiditatii sufocante, gazonul fiind udat inaintea fluierului de start.

Este de asteptat ca arbitrul de centru sa acorde mai multe pauze de hidratare pe parcursul meciului, existand o recomandare FIFA in acest sens.

banner we radio