Ştiri locale

Durata medie a cazărilor turistice în județul Covasna, cea mai mare din Regiunea Centru

Unitățile de cazare din județul Covasna au înregistrat, în luna noiembrie a anului trecut, cea mai mare durată medie a sejurului turistic de la nivelul întregii Regiuni Centru, respectiv de 4,42 de zile, relevă datele unui raport publicat de Direcția Regională de Statistică Alba.

Aceeași sursă precizează că județul Covasna a fost fruntaș și în ceea ce privește gradul de utilizare netă a locurilor de cazare, cu un procent de 44,5%, fiind urmat de judeţul Mureş și judeţul Braşov.

Publicitate

„În luna noiembrie 2022, indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din Regiunea Centru a fost de 25,4% pe total structuri de cazare turistică, sub nivelul înregistrat în noiembrie 2021 (19,6%) şi sub indicele calculat la nivel naţional (27,6%). Judeţul Covasna a înregistrat cea mai mare valoare a indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare (44,5%), fiind urmat de judeţul Mureş (32,1%), judeţul Braşov (24,1%), judeţul Sibiu (23,9%), judeţul Harghita (16,7%), iar cea mai scăzută valoare s-a înregistrat în judeţul Alba (16,6%)”, se arată în raportul Direcției Regionale de Statistică.

Din totalul celor circa 200.000 de turiști care au vizitat Regiunea Centru în perioada menționată, aproape jumătate au optat pentru unităţile de cazare din judeţul Braşov, iar cei mai puţini (5%) au preferat judeţul Harghita.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio