Ştiri locale

VIDEO. După premiera mondială de la Cannes, filmul \”Bacalaureat\” ajunge și la Sfântu Gheorghe

Bacalaureat, cel mai nou film semnat de Cristian Mungiu, selectat în competiția oficială a Festivalului de Film de la Cannes pentru trofeul Palme d’Or și inclus pe lista realizată de publicația americană The Hollywood Reporter sub titlul 21 de filme de festival de care se va vorbi anul acesta la Hollywood va putea fi vizionat în cinematografele din toată țara, începând cu data de 19 mai.

Cunoscut în perioada de pregătire sub numele de Fotografii de familie, filmul Bacalaureat, spune povestea unui doctor dintr-un mic oraș de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societății românești de astăzi.

Publicitate

În Sfîntu Gheorghe, Bacalaureat va putea fi vizionat la sediul Teatrului Andrei Mureșanu (Sala Arta) pe data de 24.05.2016, de la ora 19.00.

Biletele pot fi achiziționate de la Biroul de Organizare şi Coordonare Evenimente Culturale, piața Libertății nr. 1, telefon: 0267.312.104, sau de pe platforma biletmaster.ro (http://biletmaster.ro/ron/Event/43000928/Bacalaureat) la prețul de 10 lei.

Filmul îi are în rolurile principale pe Adrian Titieni și pe Maria Drăguș. Adrian Titieni a interpretat peste 50 de roluri în filme românești, debutînd în 1986 în filmul Pas în doi, regizat de Dan Pița. Maria Drăguș, actrița germană de origine română, a debutat în Panglica albă, filmul lui Michael Haneke recompensat cu Palme d’Or în 2009.

Este a treia participare a lui Cristian Mungiu în competiția oficială, la precedentele două, filmele sale fiind recompensate cu trofeul Palme d’Or, în 2007, pentru 4 luni, 3 săptămîni și 2 zile și premiile pentru scenariu și interpretare feminină, în 2012, pentru După dealuri.

Festivalul de Film de la Cannes selectează în competiția oficială circa 20 dintre cele mai bune filme ale anului, alese din 1800 de filme înscrise în competiție și se desfășoară în acest an între 11 și 22 mai.

BACALAUREAT, 2016, 128’ | Scenariul și regia: Cristian Mungiu | Imaginea: Tudor Vladimir Panduru | Scenografia: Simona Pădurețu | Montaj imagine și sunet: Mircea Olteanu | Director de film: Adrian Moroca | Producător executiv: Tudor Reu. Cu: Adrian Titieni, Maria Drăguș, Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov, Rareș Andrici. O producție Mobra Films cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Eurimages, cu participarea Canal+, France Télévisions, Ciné+, Wild Bunch, cu contribuția Orange România, Catena, Carlsberg, Groupama Asigurări. Co-producători: Why Not Productions, Les Films du Fleuve, France 3 Cinéma. O co-producție România-Franța-Belgia.

Publicitate
Publicitate
banner we radio