Ştiri locale

După aproape un an, preşcolarii şi şcolarii din judeţ primesc din nou de lapte şi corn

Programul „Lapte-corn-fructe” va fi reluat începând de joi în judeţul Covasna, după aproape un an de întrerupere, de aceste produse urmând să beneficieze peste 23.000 de preşcolari şi şcolari, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Henning László.

Potrivit acestuia, programul a fost blocat din cauza birocraţiei şi deselor schimbări legislative, dar şi din cauza faptului că la prima licitaţie organizată anul trecut nu s-a prezentat niciun furnizor de produse lactate.

Publicitate

„Avem o veste bună, programul “Lapte-corn” porneşte de joi. Contractele sunt semnate. Am făcut un contract pe patru ani, s-a semnat atât contractul-cadru, cât şi contractul subsecvent pe acest an şcolar. Sunt aceleaşi firme care au câştigat licitaţiile în anii trecuţi. Deci, timp de patru ani, cel puţin teoretic, programul va funcţiona. Noi am mai avut din 2013 până în 2017 un contract-cadru pe patru ani care a expirat, iar, ulterior, când am vrut să încheiem un nou contract-cadru, legislaţia s-a schimbat. Între timp nu se mai numeşte programul “Lapte-corn”, ci Programul pentru şcoli al României”, a declarat Henning Laszlo.

Potrivit acestuia, în program sunt cuprinşi 23.500 de preşcolari şi elevi din învăţământul primar şi gimnazial.

Potrivit legii, copiii vor primi săptămânal cinci porţii de produse de panificaţie, două porţii de fructe şi/sau legume, două porţii de lapte şi o porţie de produse lactate.

Henning Laszlo a mai spus că în scurt timp va demara şi programul pilot „O masă caldă pe zi”, în care a fost inclusă o şcoală din comuna covăsneană Malnaş.

„A apărut metodologia, acum Consiliul Local din Malnaş a demarat procedurile de achiziţie pentru a începe programul pilot la Şcoala generală “Tokes Jozsef” din Malnaş, care a fost inclusă în acest program naţional”, a mai spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio