Meteo, Ştiri

După aerul polar, un ciclon tropical loveşte România. Cât cresc temperaturile şi unde se anunţă ploi

Valul de aer polar care a adus vreme de iarnă părăseşte România în următoarele zile, iar un ciclon care aduce aer cald dinspre nordul Africii va pune stăpânire pe ţara noastră.  Temperaturile încep să crească, iar vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, fiind prognozate, duminică, maxime de 26 de grade în sudul ţării.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea va intra într-un proces de încălzire începând de vineri. Până atunci, frigul şi vântul ne dau bătăi de cap. Joi, 25 octombrie, vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această dată îndeosebi în regiunile intracarpatice. Cerul va avea înnorări, mai accentuate în jumătatea de nord a ţării şi în zonele deluroase, unde local şi temporar va ploua. La munte vor predomina ninsorile slabe cantitativ. Vântul va prezenta intensificări temporare în toate regiunile, cu rafale în general de 50…60 km/h, cele mai mari fiind în Moldova, iar în zona montană înaltă va continua să sufle tare, local depăşind 80…90 km/h şi viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade, iar cele minime între 1 şi 8 grade.

Publicitate

De vineri, conform meteorologilor, vremea va intra într-un proces de încălzire în majoritatea regiunilor şi se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în vestul, centrul şi nordul ţării unde, în special în a doua parte a intervalului, pe arii restrânse va ploua slab. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 şi 20 de grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei până în jurul valorii de zero grade. Pe suprafeţe mici, mai ales noaptea, va fi ceaţă.

Sâmbătă vom avea parte de vreme şi mai plăcută, mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru sfârşitul lunii octombrie. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar la cote mai reduse şi în est, vest şi nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 25 de grade, iar cele minime, în general, între 3 şi 13 grade. Noaptea, în zonele joase, izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Duminică, maximele vor ajunge la 26 de grade în sudul ţării şi doar în extremitatea de vest a ţării, izolat vor fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări la munte, în special pe creste, iar la cote mai reduse şi în vest şi nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 26 de grade, iar cele minime, în general, între 4 şi 14 grade. Şi săptămâna viitoare începe cu vreme bună, precipitaţii fiind prognozate în regiunile vestice.

 

Publicitate
banner we radio