Ştiri locale

După 4 ani, trenurile vor circula din nou pe ruta Brașov – Întorsura Buzăului

Circulația feroviară pe linia Brașov – Hărman – Întorsura Buzăului va fi reluată luni, 19 septembrie, după patru ani de la prăbușirea podului de la Budila, a anunțat CFR Infrastructură.

Se reia, astfel, şi această legătură feroviară între județele Brașov și Covasna, aprox. 50.000 de locuitori din zona Buzaielor având din nou la dispoziție și transportul cu trenul după ce patru ani au depins de transportul rutier cu autoturisme și microbuze.

Publicitate

Pe Linia Brașov – Hărman – Întorsura Buzăului, linia pe care este construit tunelul Teliu (cel mai lung tunel din România, de 4.369 metri), trenurile nu mai circulă de 4 ani, după ce podul vechi de aproape 100 de ani de la Budila a fost luat de ape.

Operatorul privat Regio Călători va asigura legătura cu 12 trenuri/zi: „Luni, 19 septembrie 2022, se redeschide circulația pe noul pod feroviar din localitatea Budila, iar serviciul public de transport feroviar de călători, pe relația Brașov – Întorsura Buzăului, va fi asigurat de un operator privat, cu 12 curse/zi”, au precizat oficialii CFR.

Lucrările de reconstrucție a podului CF din comuna Budila, situat pe linia Hărman – Întorsura Buzăului, la km 17+318 și de amenajare a albiei râului Târlung, au fost executate de o asociere de firme românești, în perioada aprilie 2021 – august 2022, valoarea contractului fiind de 29,2 milioane lei (cu TVA), finanțare asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat.

6 perechi de trenuri vor circula, începând de luni 19 septembrie, între Brașov și Întorsura Buzăului (36 km), peste noul pod de cale ferată de la Budila, cu plecarea primului tren din Întorsura Buzăului la ora 04:32, iar din Brașov, la ora 05:43. Cele 12 curse vor fi operate de Regio Călători, durată călătoriei pe întregul traseu, cu opriri intermediare, va dura dura 60 – 65 de minute.

Publicitate
Publicitate
banner we radio