Ştiri

Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al LPF, condamnat la şapte ani de închisoare

Tribunalul Bucureşti a decis joi condamnarea lui Dumitru Dragomir, fost preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, la şapte ani de închisoare pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani, hotărârea nefiind definitivă.

Fostul şef al LPF, Dumitru Dragomir, a fost condmnat la 7 ani de închisoare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată alături de peste 40 de persoane, pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani: Prejudiciul este de circa 5,4 milioane de euro, Dragomir fiind acuzat şi de nereguli în legătură cu vânzarea drepturilor TV pentru meciuri de fotbal.

Publicitate

Potrivit minutei Tribunalului Bucureşti, Dumitru Dragomir a fost obligat să plătească, alături de doi inculpaţi, Corbu Mihai şi Radu-Arhire Alexandru-Mădălin, despăgubiri de  1.300.320 lei. În plus a mai fost obligat la plata a 12.102.648 lei de in solidar cu Liga Profesionită de Fotbal şi alţi doi inculpaţi, Corbu Mihai şi Radu-Arhire Alexandru-Mădălin. Instanţa a menţinut sechestrele si masurile asiguratorii. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată cu apel.

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio