Ştiri locale

Duminică vor fi aprinse luminile de sărbători la Sfântu Gheorghe

 

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe și Casa de Cultură „Kónya Ádám” organizează anul acesta pentru a șaptea oară sărbătoarea aprinderii lumânării de pe coroana uriașă de Advent din centrul orașului. Deja a devenit o tradiție ca luminile de sărbătoare din oraș să fie aprinse tot cu această ocazie. Asemenea anilor precedenți, organizatorii îi vor aștepta și anul acesta, cu ceai cald și turtă dulce, pe toți cei care vor dori să participe la sărbătoarea de Advent.

Sărbătoarea va începe pe 3 decembrie, în prima duminică de Advent, de la ora 19:30. Corul claselor IX-XII al Colegiului Székely Mikó va interpreta cântece de Crăciun, sub îndrumarea dirijoarei Dombora Anna. Preotul romano-catolic Dávid György va binecuvânta coroana de Advent a orașului, după care se va aprinde prima lumânare de Advent, lumina fiind dată mai departe persoanelor participante la sărbătoare. Corul claselor IX-XII al Colegiului Székely Mikó va reveni pe scenă cu cântece de Crăciun. Programul se termină cu concertul trupei Susnyás, în sesiunea muzicii populare a muzicienilor din Sfântu Gheorghe fiind implicată și Péntek Zsuzsa. La fața locului o grupă de elevi de zece voluntari va veni în ajutorul organizatorilor.

Anul acesta, decorul coroanei uriașe de advent a fost realizat de către Multi Nr., după conceptul designerului local Bagoly Zsuzsa. În acest an, coroana de advent va fi îmbrăcată în alb, fiind folosite machetele unui oraș de basm, iar coroana în sine a fost realizată și anul acesta de către personalul departamentului de horticultură. Reaprinderea continuă a flăcării, până la Crăciun, va fi asigurată zilnic de un angajat al Primăriei municipiului.

Între timp, săptămâna aceasta au început pregătirile pentru instalarea și punerea în funcțiune a iluminării de sărbătoare a orașului, deoarece, conform tradiției, municipiul Sfântu Gheorghe va îmbrăca veșminte de sărbătoare în prima duminică a Adventului. Asemenea anilor precedenți, se vor utiliza decorurile festive, elegante cu lumină albă, extinzându-se în fiecare an locațiile decorative. Târgul de Crăciun se va organiza în piața centrală, în perioada 15–24 decembrie, la care se așteaptă înscrierea artizanilor, producătorilor, comercianților de cărți până la data de 6 decembrie.

(Biroul de Imagine al Primăriei)

 

Publicitate
banner we radio