Ştiri locale

Duminică e Ziua Porților Deschise la Cetatea Zânelor Covasna: Ziua Cetății copiilor

Situl arheologic Cetatea Zânelor din Voinești-Covasna își deschide porțile, în acest sfârșit de săptămână, pentru toți pasionații de istorie, iar copiii vor putea participa la ateliere creative și jocuri cu tematică istorică, la Ziua Cetății copiilor.

Evenimentul, ajuns în acest an la a 6-a ediție, va avea loc duminică, începând cu ora 14:00, în zona Casei Nedeii din Poiana Zânelor, iar programul cuprinde, printre altele, o excursie cu ghidaj de specialitate la Cetatea Zânelor, teatru de păpuși pentru copii și două expoziții foto-documentare.

Organizatorii anunță că primii participanți la atelierele creative vor beneficia de premii surpriză.

„Activitățile din cadrul evenimentului vor avea loc în aer liber, astfel încât rugăm publicul să vină pregătit corespunzător. Pentru excursia la Cetatea Zânelor, vă recomandăm să aveți apă și încălțăminte potrivită pentru drumeții la munte. Primii participanți la ateliere vor beneficia de premii surpriză oferite de organizatori. Participarea publicului este gratuită (…) Vă așteptăm cu drag alături de noi!”, au transmis reprezentanții Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni.

Conform sursei citate, având în vedere că activitățile se vor desfășura în aer liber, în caz de vreme nefavorabilă programul evenimentului poate suferi modificări.

Redăm mai jos programul complet:

14:00: Loc de întâlnire la Casa Nedeii din Poiana Zânelor – Voinești-Covasna;

14:30: Excursie cu ghidaj de specialitate la Cetatea Zânelor;

14:30-19.00: Expozițiile foto-documentare „Dacii din estul Transilvaniei” și „Granița de Est a Daciei romane”;

14:30-17.00: Ziua Cetății Copiilor – ateliere creative și jocuri cu tematică istorică;

17:00: Teatrul Strada (Silvian Duica și Iulian Ene) prezintă ,,Trei iezi cucuieți”, piesă de teatru de păpuși pentru copii;

18:00: Povestea Tobelor cu Ovidiu Condrea.

Ziua Porților Deschise la Cetatea Zânelor este organizată de Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, în parteneriat cu Asociația Culturală „Cetatea Dacică-Valea Zânelor”, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Asociația Cultural-Creștină „Justinian Teculescu” și Primăria Orașului Covasna.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio