Ştiri locale

DSVSA Covasna: Laptele din automatele care funcționează legal nu prezintă pericol pentru sănătate

Ca urmare a primirii buletinului de analiză de la laboratorul Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară din București se confirmă faptul că laptele provenit de la ferma de bovine care în luna iulie a prezentat infecție cu E.coli verotoxigen este conform, deci consumabil fără niciun risc. În urma procedurilor privind analiza riscurilor, ferma a fost încadrată cu un nivel de risc potențial ceea ce înseamnă o frecvență mai mare de analize de laborator al laptelui crud provenită de la această unitate.

În momentul de față calitatea laptelui crud comercializat prin automatele de lapte care sunt înregistrate la DSVSA și respectă legislația sanitar veterinară și pentru siguranța alimentelor este de bună calitate și nu periclitează sănătatea consumatorilor.

Publicitate

Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă în produse alimentare de origine animal, dispus de Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, continuă până la finele anului.

Având în vedere temperaturile ridicate din timpul zilei, DSVSA Covasna recomandă consumatorilor care cumpără lapte crud din automate, ca înainte de consum aceasta să fie fiert cel puțin 5-10 minute.

Controlul inopinat va continua.

Director  executiv DSVSA Covasna,

Dr. Sikó Barabási Sándor

Citeşte >>> AICI <<< despre \”Bacteria E.Coli, descoperită la un automat de lapte din judeţul Covasna\”

Publicitate
Publicitate
banner we radio