Ştiri locale

DSP Covasna: Vaccinurile anti-COVID-19 pentru cadrele medicale ajung în judeţ cel mai probabil miercuri

Vaccinurile anti-COVID-19 destinate personalului medical vor sosi în judeţul Covasna cel mai probabil la mijlocul acestei săptămâni, iar în cursul zilei de luni se va definitiva lista cadrelor medicale care doresc să se vaccineze cu prioritate, a declarat conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

„Astăzi (luni n.r.) vom finaliza catagrafierea cadrelor medicale din judeţ care vor să se vaccineze. (…) Deja au început să intre datele de la unităţile medicale şi urmează să le centralizăm. Dozele de vaccin încă nu au ajuns în judeţul nostru, dar cel mai probabil vor ajunge pe 30 decembrie”, a declarat directorul DSP Covasna, Agoston Laszlo.

Publicitate

Acesta a mai spus că în fiecare spital din judeţ a fost amenajat câte un centru de vaccinare, iar pentru transportul dozelor de vaccin va fi folosită o maşină frigorifică adusă din alt judeţ.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Andras Nagy Robert, a declarat că lista angajaţilor care vor să se vaccineze este încă deschisă, cei interesaţi putându-se înscrie până luni, la ora 14:00.

Potrivit estimărilor sale, numărul celor înscrişi va fi mai mare decât la finele lunii noiembrie, când s-a făcut o primă evaluare.

„Încă nu ştim concret câţi vor fi, dar estimez că vor fi mai mulţi decât la prima evaluare. Cred că ne va lua aproape o săptămână vaccinarea, deci în mod clar nu vom termina până la sfârşitul acestui an”, a precizat Andras Nagy Robert.

La finele lunii noiembrie, el a menţionat că aproximativ un sfert dintre angajaţii spitalului îşi exprimaseră intenţia de a se vaccina anti-COVID-19, respectiv 258 din cei aproximativ 1.000 de angajaţi ai instituţiei.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio