Ştiri locale

DSP Covasna: „Programarea la vaccinare nu este obligatorie, dar cei care vor vaccinuri mai rar utilizate să anunţe înainte centrul de vaccinare”

Persoanele care doresc să se vaccineze anti-COVID în centrele din judeţul Covasna pot opta pentru oricare dintre serurile produse de Pfizer, Moderna, Astra Zeneca sau Johnson & Johnson, programarea prealabilă nefiind obligatorie.

Cu toate acestea, în cazul în care se optează pentru unul dintre vaccinurile mai puţin solicitate, în general, cum ar fi, de exemplu, Astra Zeneca sau Moderna, beneficiarii sunt rugaţi să anunţe în prealabil centrul de vaccinare, ne explică directorul DSP Covasna, Ágoston László, potrivit căruia cel mai utilizat ser este cel produs de Pfizer.

Publicitate

Explicaţiile vin în condiţiile în care pe platforma de programare la vaccinare apare doar denumirea vaccinului produs de Pfizer.

„Pe platformă apare denumirea serului cu care fiecare centru vaccinează primordial, pentru că era foarte complicat să se facă o linie separată pentru fiecare tip de vaccin, dar lumea se poate vaccina cu orice ser doreşte. Se poate programa, iar la centru precizează ce ser doreşte să primească, dar cu rugămintea ca, eventual, în cazul în care este vorba despre vaccinurile mai rar utilizate, să anunţe înainte. Acum, cel mai mult se folosesc serurile de la Pfizer şi Moderna, dar există şi Astra Zeneca şi Johnson&Johnson. Rugămintea noastră asta ar fi: persoanele care doresc să se vaccineze cu Moderna, de exemplu, să sune întâi la centrul de vaccinare şi să spună ce ser doresc. Eventual s-ar putea să le spună cei de la centru: nu veniţi azi, veniţi mâine pentru că avem programate 3-4 persoane pentru acelaşi tip de vaccin, dar dacă insistă se poate şi în ziua respectivă. Nu trebuie neapărat să fie făcută programare, cine doreşte se poate prezenta şi direct la centru”, a explicat directorul DSP Covasna.

În judeţul Covasna sunt deschise 5 centre de vaccinare, câte unul în fiecare dintre cele cinci oraşe din judeţ. Mai multe detalii AICI.

Conform unui comunicat al Prefecturii Covasna, de marţi şi până miercuri au fost administrate 520 doze de vaccin anti-COVID, din care 84 au fost doza 1, alte 109 persoane au primit doza a 2-a, iar 213 persoane au primit doza booster (a 3-a). De asemenea, au fost administrate 114 deze de vaccin Johnson&Johnson care nu necesită rapel.

Miercuri au fost raportate în judeţul Covasna 93 de noi cazuri de COVID-19, dar şi trei decese la pacienţi confirmaţi cu această boală.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio