Ştiri locale

DSP Covasna, dată în judecată de sute de persoane care au contestat amenzile aplicate pentru necompletarea PLF

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Covasna anunţă că a fost chemată în judecată de câteva sute de persoane care au contestat amenzile aplicate în perioada pandemiei COVID-19 pentru necompletarea formularului digital de intrare (PLF) în România.

Potrivit unui raport postat pe pagina de internet a Prefecturii Covasna, DSP a aplicat 2170 amenzi pentru necompletarea acestor formulare, în valoare totală de 2.937.500 lei. Conform sursei citate, 1.235 de persoane au fost sancţionate cu câte 2.000 lei, iar 935 amenzi cu câte 500 lei.

„În încercarea de a uşura identificarea pacienţilor a fost introdusă obligativitatea completării la graniţă a formularul PLF (Passenger Locator Form) care ne-a creat foarte multe probleme. Am primit enorm de multe telefoane de reclamaţie din partea populaţiei. O bună parte din ei ne-a dat în judecată şi acum avem sute de procese pe rol din această cauză”, afirmă directorul DSP Covasna, Agoston Laszlo, în raportul menţionat.

Formularul de localizare a pasagerului (PLF) a fost introdus în luna decembrie 2021 şi eliminat în martie anul acesta. În luna iulie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea adoptată de Parlament privind anularea amenzilor pentru necompletarea formularului digital, precum şi restituirea sumelor încasate.

Iniţial, amenzile pentru necompletarea PLF au fost cuprinse între 2.000 şi 3.000 de lei, iar în februarie Guvernul a redus pragul minim al amenzii la 500 de lei, după ce mulţi români au acuzat că au fost sancţionaţi pe nedrept.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio