Ştiri locale

DSP Covasna, campanie de educare şi informare antifumat la Școala Postliceală Sanitară Sfântu Gheorghe

Elevii Şcolii Postliceale Sanitare din Sfântu Gheorghe au luat parte, în cursul săptămânii trecute, la o campanie de informare, educare şi conştientizare a efectelor negative pe care fumatul le are asupra sănătăţii, derulată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Covasna.

Activitatea a fost susţinută de specialişti din cadrul Compartimentului de Promovare a Sănătăţii, care le-au prezentat elevilor afecțiunile care se dezvoltă în urma consumului de tutun.

Publicitate

„Am vorbit despre efectele negative ale fumatului, cu exemple asupra plămânilor, aparatului respirator, sistemului cardiovascular, sistemului nervos și imunitar, și despre apariția diferitelor boli cancerigene. Le-au fost prezentate și alte efecte negative a fumatului, ca de exemplu: faptul că face ca respirația, pielea și hainele să capete un miros neplăcut, îngălbenește dinții și afectează gustul și mirosul, poate afecta pielea și are efecte negative asupra fătului și copiilor.  Am pus foarte mare accent pe combaterea și renunțarea la fumat. Este foarte important pentru noi ca elevii Școlii Postliceale Sanitare să fie informați, educați și în acest sens (…) În opinia noastră, este foarte important să îi familiarizăm cu efectele negative ale fumatului, astfel încât, cu puțină grijă și precauție, să se poată evita noi îmbolnăviri”, au transmis reprezentanții DSP Covasna.

Circa 40 de elevi ai Școlii Postliceale Sanitare au luat parte la activități în cadrul campaniei antifumat derulată de DSP Covasna.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio