Ştiri locale

DSP Covasna: „Aproape toată țara a înțeles că vaccinarea este soluția, numai noi nu vrem”

Doar 23 de persoane s-au vaccinat anti-Covid, cu buletinul și fără programare, la punctul de vaccinare amenajat marți în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe, cu ocazia evenimentelor dedicate Zilei Copilului.

Directorul  DSP Covasna, Ágoston László, s-a declarat dezamăgit de rezultat și de interesul extrem de scăzut pentru vaccinare, în condițiile în care centrul orașului a fost plin marți.

Publicitate

„S-au vaccinat 13 persoane cu Johnson & Johnson și 10 cu Pfizer. Pentru asta, o întreagă echipă a stat acolo aproape până seara în frig și a așteptat să vină cineva. Nici nu mai știu ce să mai fac, nu știu dacă sunt mai dezamăgit sau mai trist pentru că nu înțelege lumea că vaccinarea e soluția. Aproape toată țara în jurul nostru înțelege, noi, aici în mijloc, nu vrem să înțelegem”, ne-a spus Ágoston László.

„Va veni valul 4 și o să stea toată lumea în casă”

Oamenii prezenți în centrul orașului nu au mai ținut cont de măsurile de limitare a răspândirii virusului, majoritatea nepurtând masca de protecție, obligatorie în aglomeraţii, și nepăstrând distanța față de alți participanți.  

Directorul DSP Covasna atrage atenția că în condițiile în care nu se va atinge imunizarea colectivă prin vaccinare iar lumea nu va mai respecta măsurile de protecție, cel mai probabil în toamnă, odată cu valul 4 al pandemiei, se va reveni la restricții dure.   

„Va veni valul 4 și o să stea toată lumea în casă, în carantină, pentru că dacă nu ne vaccinăm aici vom ajunge, foarte probabil”, a spus Ágoston László.  

În weekend, la primul maraton de vaccinare organizat de Prefectura Covasna, DSP și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă în parcarea Sepsi Value Centre din Sfântu Gheorghe, s-au vaccinat 214 persoane, 70% optând pentru serul produs de Johnson & Johnson care se administrează într-o singură doză.

A doua parte a maratonului este programată să aibă loc în aceeași locație, în zilele de 5 și 6 iunie, între orele 10:00 și 20:00. 

(Ioana Ardeleanu)

Foto: Kristo-Gothard Hunor

Publicitate
Publicitate
banner we radio