Ştiri locale

Drumarii covăsneni, prin parcări la cules de… ceapă, varză și cartofi. DRDP Brașov: „Cei care încearcă să scape de deșeurile din gospodărie riscă sancțiuni usturătoare”

Nesimțirea unora nu are limite, așa se face că pe marginea drumurilor naționale administrate de Secția de Drumuri Sfântu Gheorghe au început să răsară, printre altele, ceapă, cartofi, foi de varză, și alte deșeuri aruncate la voia întâmplării.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov le atrag atenția persoanelor care au astfel de obiceiuri neprietenoase cu mediul înconjurător, că riscă sancțiuni usturătoare, și chiar confiscarea vehiculelor cu care au efectuat transportul.

Publicitate

„Ce mai adunăm de pe marginea drumului? Mai nou și produse agricole alterate… Colegii noștri din cadrul SDN Sfântu Gheorghe au fost nevoiți în ultima perioadă să strângă ceapă, cartofi, foi de varză și buruieni din parcările din județul Covasna. Evident, toate putrezite și emanând un miros extrem de neplăcut. Le atragem atenția celor care de încearcă să scape în acest mod de deșeurile din gospodărie că riscă sancțiuni usturătoare, care pot duce chiar și la confiscarea vehiculelor cu care au efectuat transportul”, au transmis reprezentanții DRDP Brașov.

Garda de Mediu Covasna a început să confiște vehiculele cu care sunt transportate ilegal deșeuri pe raza județului, anul trecut fiind reținute 3 căruţe şi 3 autoutilitare, iar amenzile, sunt de ordinul zecilor, sau chiar sutelor de mii de lei, în funcție de gravitatea faptei.

Mai multe primării din județ au montat în ultimii ani camere de supraveghere, în special în zonele unde în general oamenii obișnuiesc să arunce deșeuri, pentru a descuraja acest fenomen, dar și pentru a-i identifica și sancționa pe făptași. Așa se face că la finalul lunii august, o persoană a fost amendată după ce camerele de supraveghere instalate pe malul râului Olt la Sfântu Gheorghe au surprins momentul în care arunca mai multe deșeuri rămase după o ieșire la iarbă verde.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio