Ştiri locale

Drumarii covăsneni, pregătiți pentru iarnă

Întreținerea drumurilor județene pe timp de iarnă va fi asigurată și în acest sezon de S.C. Drumuri și Poduri S.A. Covasna. În lunile de iarnă, societatea aflată în subordinea autorităților județene va asigura funcționarea bazelor de deszăpezire în localitățile Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt și Întorsura Buzăului, de aici vor porni utilajele atunci când condițiile meteorologice impun acest lucru.

Managerul public al județului, Kovács Ödön, a declarat că județul Covasna este pregătit pentru iarnă și în acest an. „Bazându-ne pe experiența de mulți ani a societății, și în acest an am încheiat contract cu Drumuri și Poduri Covasna și sperăm că nici anul acesta nu vor fi dificultăți pe drumurile județene, așa cum nu am avut probleme nici în anii precedenți.”

Publicitate

Consiliul Județean Covasna a semnat contractul valabil jumătate de an, acesta intrând în vigoare începând cu luna noiembrie și va putea fi prelungit dacă condițiile meteorologice impun acest lucru.

În județul Covasna există un singur tronson de drum județean închis în lunile de iarnă, astfel că în perioada noiembrie-martie circulația este interzisă pe tronsonul DJ 121A, între Valea Crișului și Aita Medie, fiind vorba de pasul Vadas.

Conform contractului încheiat pentru perioada 1 noiembrie și 31 martie, valoarea estimată a serviciilor de întreținere pe timp de iarnă este de 6,5 milioane lei. Drumuri și Poduri Covasna va asigura întreținerea pe timpul iernii a 260 km de kilometri de drumuri județene.

Număr dispecerat: 0744 486 294

Publicitate
banner we radio