Ştiri locale

Drapelul de Luptă al Jandarmeriei Covasna, decorat cu Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler

La sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, în cadrul unui ceremonial militar și în prezența mai multor demnitari, ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, a decorat Drapelul de Luptă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Gheorghe Doja” Covasna cu Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler, pentru militari, conferit de Președintele României, Klaus Iohannis, în semn de apreciere pentru rolul important pe care Jandarmeria Română îl are în domeniul ordinii publice, pentru apărarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, a democraţiei şi statului de drept.

Drapelul de luptă, simbol al preţuirii faţă de ţară, este menit să reamintească fiecărui militar tradiţiile glorioase ale poporului român, în general, şi ale unităţii căreia îi aparţine, în special, precum şi datoria sacră  de a servi cu credinţă patria. El reprezintă trecutul, prezentul şi viitorul ţării şi este emblema înfiinţării şi funcţionării unităţii respective, simbol către care se îndreaptă aspiraţiile tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea, îşi îndeplinesc misiunile şi luptă sub faldurile sale.

Publicitate

Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna a luat ființă la data de 1 noiembrie 1991, iar în luna mai a anului 1995 unitatea a primit Drapelul de luptă.

Decorarea Drapelului de luptă reprezintă recunoașterea și aprecierea efortului depus de fiecare militar din cadrul unității în parte, în fiecare zi, pentru rezultatele foarte bune obținute și pentru aportul semnificativ adus la asigurarea ordinii și siguranței publice.

Înalta distincție ne onorează si ne obligă să păstrăm neatinse valorile militare și morale care ne-au ghidat în îndeplinirea cu succes a misiunilor încredințate.

(Compartimentul Informare şi Relaţii Publice)

Publicitate
banner we radio