Ştiri locale

“Dragoste şi alte crime” – premieră la Teatrul Tamasi Aron din Sfântu Gheorghe

Teatrul „Tamasi Aron” din Sfântu Gheorghe va prezenta miercuri premiera spectacolului „Dragoste şi alte crime”, povestea unei femei rătăcite printre gangsteri, care decide să ” evadeze” şi să înceapă o viaţă nouă.

Scenariul filmului care stă la baza spectacolului a fost scris de Stefan Arsenijevic, Srdjan Koljevic şi Bojan Vuletic, iar varianta teatrală a acestei producţii cinematografice a fost pusă în scenă de Theodor-Cristian Popescu, unul dintre cei mai importanţi regizori români.

Publicitate

“Despre ziua când lumea în care trăia o femeie începe să se clatine şi despre înnebunitoarea incertitudine a existenţei sale este vorba în noul spectacol al trupei Tamasi Aron (…) Anica este amanta unui mafiot în declin, dintr-o zonă marginală a Belgradului, şi într-o zi se hotărăşte să fugă, să înceapă o nouă viaţă. Într-o zi, o singură zi, de dimineaţa până seara, femeia la 30 de ani încearcă să-şi pună în aplicare planul secret de evadare, un plan care se complică în stil balcanic şi devine o poveste de Dragoste şi alte crime – o poveste amară, bizară, zurlie şi plină de melancolie. Anica vrea să fugă dintr-o lume în care nici ea nu ştie cât este de captivă. O lume de care Anica este legată prin Milutin – amantul mafiot, prin fiica acestuia – Ivana cea extrem de vulnerabilă şi dependentă de tendinţele sale suicidare, prin Stanislav – gangsterul sentimental şi iubăreţ care-i deschide calea spre o dragoste imposibilă, prin mama acestuia – o cântăreaţă atinsă de senilitate, căreia fiul îi finanţează în secret pasiunea pentru muzică.” Dragoste şi alte crime” este povestea unei zile, ziua cea mare a unei femei rătăcite printre gangsteri şi printre betoanele unui cartier balcanic”, se arată într-un comunicat de presă, remis AGERPRES.

Potrivit acestuia, în realizarea spectacolului au fost implicaţi şi elevi de la Secţia de Teatru a Liceului de Arte ” Plugor Sandor” din Sfântu Gheorghe.

Originar din Turda, Theodor-Cristian Popescu a absolvit Academia de Teatru şi Film Bucureşti, Facultatea de Teatru, specializarea regie de teatru (1994), a urmat cursurile de Master of Fine Arts în regie (bursă Fulbright) la Universitatea Montana-SUA (2002), iar în 2011 şi-a susţinut doctoratul la Universitatea de Arte din Târgu Mureş, instituţie la care în prezent predă regia.

A montat numeroase spectacole pe scene din România, Canada şi SUA şi a înfiinţat şi condus două companii de teatru independent, la Bucureşti şi Montreal.

Premiera spectacolului va avea loc miercuri, 9 martie, de la ora 19, pe scena mare a teatrului, iar următoarele reprezentaţii sunt programate pe 11 şi 12 martie a.c.

(Agerpres)

Foto: jurnalul.ro

Publicitate
banner we radio