Info Trafic, Ştiri

Dovada plății amenzii de circulație poate fi trimisă la Poliție pe e-mail

Actul de identitate și dovada plății amenzii de circulație pot fi trimise, scanate, pe adresa de e-mail a fiecărui inspectorat de poliție județean, precum și a Poliției Capitalei, a anunțat Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Măsura vine după ce Guvernul a adoptat prevederile OUG nr 41 din 2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale.

Publicitate

Atât copia actului de identitate, necesară obținerii unor documente de la poliție – cazier judiciar, avize, atestate – , cât și dovada plății amenzii de circulație pot fi trimise, scanate, pe adresa de e-mail a fiecărui inspectorat de poliție județean, precum și al Poliției Capitalei.

„Pe site-ul nostru – www.politiaromana.ro – la secțiunea Poliția Română/Unități teritoriale, puteți găsi legături către unitățile teritoriale de poliție. Astfel, pentru a nu mai apela la serviciile poștale sau pentru a nu vă mai deplasa la unitatea de poliție, trebuie să transmiteți dovada plății amenzii la e-mailul unității teritoriale din care face parte agentul constatator care v-a sancționat”, a anunțat IGPR.

De asemenea, nu mai este nevoie să veniți cu copie xerox a cărții de identitate pentru a obține documente eliberate de poliție, precizează IGPR. Este suficient să transmiteți copia scanată a documentului de identitate pe e-mailul inspectoratului de poliție județean sau al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Totodată, pentru obținerea certificatului de cazier judiciar, nu se mai solicită timbrul fiscal în valoare de 2 lei.

Certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult 3 zile de la data solicitării, în situațiile în care cererea este depusă în România.

Publicitate
Publicitate
banner we radio