Ştiri locale

A doua zi geroasă în judeţul Covasna. Ce temperaturi s-au înregistrat

Staţia meteo din Întorsura Buzăului a înregistrat marţi dimineaţă cea mai scăzută temperatură atmosferică din depresiune – minus 16,9 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, minima s-a înregistrat între orele 05,00 şi 06,00, iar ulterior temperatura a crescut, ajungând în jurul orei 08,00 la minus 16,4 grade Celsius.

Este a doua zi geroasă din acest sezon hibernal, după ce luni dimineaţă mercurul termometrelor a coborât la Întorsura Buzăului până la minus 17 grade Celsius.

Şi la Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc a fost foarte frig marţi dimineaţă, în jurul orei 08,00 termometrele indicând minus 12,6, respectiv minus 11,8 grade Celsius.

Meteorologii susţin că gerul a început mai repede decât în alţi ani, dar prognozează că vremea se va încălzi uşor în următoarele zile.

Locuitorii Întorsurii Buzăului, supranumită \’Mica Siberie\’, sunt obişnuiţi cu iernile geroase. Anul trecut, pe 1 ianuarie, la Întorsura Buzăului s-au înregistrat minus 31,7 grade Celsius, pe 8 ianuarie minus 34,7 grade Celsius, iar anul acesta, pe 20 ianuarie au fost minus 29,5 grade Celsius.

Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în judeţul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record neatins din anul 1939.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio