Ştiri locale

Două şcoli din judeţ sunt în scenariul roşu, 87 în scenariul galben. Lista completă

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna a actualizat scenariile de funcționare în unitățile de învățământ preuniversitar din județ, în urma cazurilor de coronavirus depistate în rândul elevilor și cadrelor didactice.

Astfel, în săptămâna 8-12 martie, Școala Gimnazială “Horn Dávid” şi Grădinița cu Program Normal din Comandău sunt în scenariul roşu.

Publicitate

În 214 școli, grădinițe și licee din județ cursurile se desfășoară față în față, conform scenariului verde, în vreme ce restul de 87 sunt în scenariul galben, ceea ce presupune că elevii claselor V-VII și IX-XI vor continua să studieze în sistem online.

Tabelul actualizat cu unitățile de învățământ din județ aflate în scenariile galben și verde poate fi accesat AICI.

Peste 20 de clase şi grupe, în scenariul roşu

Conform datelor publicate pe site-ul IŞJ Covasna, rămân plasate în scenariul roșu până în data de 10 martie clasele a III-a B de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” și a VIII-a B de la Școala Gimnazială „Váradi József” din Sfântu Gheorghe, grupa simultană pregătitoare, I și a II – a de la Școala Gimnazială „Benkő József” din Brăduț, după depistarea unor cazuri în rândul elevilor, respectiv grupa simultană pregătitoare – a II-a de la Școala Gimnazială „Bibó József” din Brateș după infectarea unui cadru didactic.

Elevii clasei a II-a C de la Școala Gimnazială „Gaál Mózes” din Baraolt, copiii grupei combinate „Kutykurutty” ai Grădiniței cu Program Prelungit „Csipike” din Sfântu Gheorghe şi elevii clasei a III-a B de la Școala Primară “George Coșbuc” din Zagon se află în scenariul roșu până în data de 11 martie, după ce au fost depistate cazuri de Covid-19 în rândul cadrelor didactice.

Tot în urma confirmării unor cazuri de Covid-19 în rândul cadrelor didactice, toate cele 11 clase de gimnaziu de la Școala „Gaál Mózes” din Baraolt, clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului, dar și clasele a III-a de la Școala Gimnazială „Gheorghe Zaharia” din Brădet și Colegiul Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe nu vor reveni fizic în băncile școlilor până în data de 12 martie.

Elevii clasei a VIII-a C de la Școala Gimnazială “Váradi József” din Sfântu Gheorghe au fost plasaţi în scenariul roşu până în data de 16 martie, după confirmarea unui caz pozitiv în rândul cadrelor didactice.

Datele privind unitățile de învățământ din județ în care există clase cu activitatea față în față suspendată sunt actualizate zilnic, până la ora 16:30, și pot fi verificate AICI.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio