Ştiri locale

Două premiere în luna ianuarie la Teatrul „Andrei Mureșanu”

Teatrul „Andrei Mureșanu” (TAM) începe noul an cu două producții noi. Primul spectacol al lunii ianuarie este „Dispariții” de Elise Wilk, în regia lui Cristian Ban, pe care spectatorii îl vor putea urmări în premieră vineri, 14 ianuarie, și din nou în data de 28 ianuarie.

Cea de a doua premieră – „#acedesiguranță” în regia lui Bobi Pricop, va avea loc în data de 23 ianuarie, iar programul începutului de an cuprinde și cel mai nou spectacol marca TAM, „Richard III” în regia lui Eugen Gyemant, care se va juca în data de 22 ianuarie. Toate spectacolele vor putea fi urmărite de la ora 19:00, transmit reprezentanții teatrului.

Publicitate

Potrivit acestora, spectacolul „Dispariții” de Elise Wilk, aduce în prim-plan o serie de întâmplări din viața unei familii de sași din România, obligată să trăiască separat. Din distribuție fac parte actorii Elena Popa, Sebastian Marina, Anca Pitaru, Mădălina Mușat, Costi Apostol și Iulian Trăistaru.

Cea de a doua premieră, „#acedesiguranță”, în regia lui Bobi Pricop, este o coproducție între cinci teatre, și prezintă viața tinerilor pe aplicația TikTok.

#acedesiguranță este un spectacol-experiment în care, într-un spațiu alocat, un actor discută cu 6-7 spectatori. La Teatrul Andrei Mureșanu, vor fi amenajate două spații dedicate, iar actorii coordonatori vor fi Fatma Mohamed și Costi Apostol. Datorită felului în care este conceput spectacolul, în sală nu vor putea fi prezenți mai mult de 14 spectatori”, au transmis reprezentanții TAM într-un comunicat de presă.

Tot în prima lună a noului an va putea fi urmărit și spectacolul „Doi morți vii” de Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija, care se va juca în data de 25 ianuarie.

Biletele pentru spectacole sunt disponibile în rețeaua Eventim, transmite conducerea TAM, care precizează că accesul în sala de spectacol se va face în acord cu normele în vigoare pentru limitarea răspândirii Covid-19.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio