Ştiri locale

Două persoane, amendate de jandarmii covăsneni pentru hrănirea urşilor

În acest final de săptămână în zona DJ 113, jandarmii montani au surprins o persoană care hrănea un urs din autoturism și o altă persoană care a adus mâncare și a lasat-o pe marginea drumului, cu intenția vădită de a hrăni animalele sălbatice. Acestea au fost sancționate contravențional pentru hrănirea animalelor sălbatice în conformitate cu Legea 54 din 2012, art. 7, lit. k). (faptă sancționată cu amendă de la 200-400 lei).

Jandarmii covăsneni au intervenit în acest weekend în zona localității Crasna și pe DJ 113, în trei cazuri, fiind alertați prin Numărul Unic de Urgență 112, despre prezența urșilor.

Publicitate

Jandarmii au izolat zona, anunțând cetățenii din apropiere despre pericolul potențial reprezentat de prezența urșilor, după care au îndepărtat animalele sălbatice, folosind semnalele acustice și luminoase.

Animalele pot deveni periculoase dacă se simt încolțite, speriate sau dacă sunt însoțite de pui.

Vă reamintim că este recomandat ca, de fiecare dată când sunteți martori ai unor astfel de situaţii, să sunați la 112, să nu încercați să interveniți, să nu hrăniți animalele sălbatice, să depozitați resturile menajere adecvat şi să nu vă apropiați de urşi pentru a-i filma sau fotografia, aceștia nefiind animale de companie și putând ataca oricând dacă se simt amenințați.

Sursa: Jandarmeria Covasna

Publicitate
Publicitate
banner we radio