Ştiri locale

Două noi autospeciale de stingere cu apă și spumă intrate în dotarea ISU Covasna de la începutul acestui an

De la începutul acestui an, pompierii covăsneni și-au îmbogățit parcul auto cu două noi autospeciale de stingere cu apă și spumă, respectiv o autospecială Renault K intrată în dotarea Stației de Pompieri Întorsura Buzăului în data de 11 februarie, având o capacitate 10.000 litri, și o  autospecială MAN TGM, intrată în dotarea Detașamentului de Pompieri Târgu Secuiesc în data de 27 iunie.

Aceasta din urmă are o capacitate de 4000 litri de apă și 200 litri de material spumant, dispune de modul de descarcerare și modul de acordare a primului ajutor medical în situații de urgență, multiple echipamente speciale, inclusiv cameră cu termoviziune, fiind destinată misiunilor complexe de salvare.

Publicitate

Odată cu noile achiziții, două autospeciale vechi utilizate de Detașamentele de Pompieri Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc au fost scoase din uz, fiind vorba despre un model APCAAT R12215 DFA, fabricat în anul 1985, și un model APCAA R19215 DFA, produs în 1999.

Într-un răspuns la solicitarea We Radio, reprezentanții ISU Covasna au transmis că pentru completarea parcului auto și îmbunătățirea activității salvatorilor covăsneni ar mai fi necesară achiziționarea unei autospeciale de mare capacitate pentru Detașamentul de Pompieri Târgu Secuiesc.

Noua tehnică de intervenție a fost achiziționată ca parte a Proiectului „Viziune 2020” implementat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

În prima jumătate a acestui an, pompierii covăsneni au intervenit pentru stingerea a 84 de incendii izbucnite în gospodăriile din județ, la mijloace de transport, sau incendii de vegetație, cu aproape jumătate mai puține față de perioada similară a anului trecut, când s-a intervenit în 174 de cazuri.

Astfel, dacă în 2022 salvatorii covăsneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 56 de incendii izbucnite în gospodării, 8 la autovehicule și 110 incendii de vegetație, în primele 6 luni ale acestui an s-a intervenit pentru lichidarea a 52 de incendii produse în gospodării, 4 incendii la autovehicule și 28 de incendii de vegetație.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio