Sport, Ştiri locale

Două medalii de bronz pentru CSM Sfântu Gheorghe la Campionatele Europene de Ju-Jitsu tineret

Două medalii de bronz au fost obținute de Clubul Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe la Campionatele Europene de Ju-Jitsu tineret U21 ani desfășurare în Maintal – Germania în perioada 24-26 septembrie.

Sportivii Laurențiu Țifrea și Adrian-Lucian Bogluț, sportivi legitimați la CSM Sfântu Gheorghe componenți ai Lotului României de Ju-Jitsu U21 ani s-au întors acasă cu două medalii de bronz la categoria -62 kg U 21 ani, sistemul de concurs fiind dublu repersaj (un sistem piramidal) în care există: un loc 1, un loc 2, 2 locuri 3, 2 locuri 5, 2 locuri 7 și așa mai departe, nu există locul 4 sau locul 6.

Publicitate

Sportivii CSM au avut o evoluție foarte bună, Laurențiu Țifrea net superior față de adversarul său din Grecia este descalificat în primul meci de un arbitru părtinitor fiind astfel trimis în recalificări unde câștigă ulterior toate meciurile înainte de limită în faţa a doi sportivi din Suedia și unul din Franța astfel urcă pe podiumul de premiere pe locul III, medaliat cu bronz, și Adrian Bogluț câștigă toate meciurile până în semifinală cu sportivi din: Italia, Belgia, Franța și pierde în semifinală “ajutat un pic de arbitri” este trimis în recalificări unde câștigă  clar în fața unui sportiv din Italia, medalia de bronz, astfel cele două medalii de bronz la categoria -62 kg U21 ani sunt cucerite de sportivii legitimați la Sfântu Gheorghe.

La aceste Campionate Europene au participat sportivi de valoare din 17 țări, România se clasează pe locul III la finele competiției cu rezultatele obținute.

Suntem foarte mândri de rezultate obținute de sportivii noștri având în vedere condițiile de pregătire în pandemie și accidente suferite în antrenamente și sperăm ca Ministerul Tineretului și Sportului și Clubul să le acorde toate drepturile cuvenite de premiere conform legii. Oricum eforturile și sacrificiile lor făcute din copilărie nu sunt răsplătite pe măsură prin aceste premieri infime.

Mulțumim pe această cale tuturor, celor care ne-au ajutat și sprijinit în pregătirea sportivilor și au făcut posibilă participarea la acest eveniment.

(Antrenor prof. Oltean Cristina)

Publicitate
banner we radio