Ştiri locale

Două incendii şi alte intervenţii miercuri pentru pompierii din Sfântu Gheorghe

Miercuri dimineaţă, în jurul orei 8, pompierii din Sfântu Gheorghe au intervenit cu două echipaje de stingere și o ambulanță SMURD la un incendiu produs la o magazine din lemn de pe strada Energiei. În urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă jarul sau scânteile căzute din sistemul de încălzire, nu au existat victime omenești, doar pagube materiale.

Puțin după ora 9, pompierii din cadrul echipei de descarcerare au intevenit în colaborare cu un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean la o deblocare de ușă de pe strada Lăcrămioarei. O persoană în vârstă era cazută în baie și a necesitat îngrijiri medicale.

Publicitate

După stingerea incendiului de pe strada Energiei, pompierii au plecat spre Poligonul de Antrenament unde au efectuat o nouă ședință practică, în condiții reale, în containerul Caisson. Scopul acestui antrenament a fost de a studia evoluția focului prin fenomenele de Flashover și Backdraft, precum și diferite tactici de stingere a acestuia.

După finalizarea antrenamenului, în jurul orei 15,  trei echipaje și o ambulanță SMURD au fost direcționate pentru stingerea unui incendiu produs la acoperișul unei case de pe strada Gabor Aron. Din fericire, intervenția promptă a pompierilor a făcut ca flăcările să nu se extindă, iar cauza probabilă de producere o reprezintă un coș de fum deteriorat.

În tot acest timp, echipajele SMURD Covasna au intervenit la alte 7 cazuri medicale în sprijinul cetățenilor din județ.

(ISU Covasna)

Publicitate
banner we radio