Ştiri locale

Două incendii în weekend la case de locuit din zona Baraolt

În săptămâna care a trecut, pompierii militari au fost solicitați să intervină la două incendii produse la case de locuit din localitățile Biborțeni și Baraolt.

În primul caz, două echipaje de pompieri din zona Baraolt au intervenit pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta într-o încăpere a unei case de locuit. Din fericire, nu au fost victime, iar flăcările au cuprins mobilierul, ușa și geamul acesteia. Cauza probabilă de producere a incendiului o reprezintă jarul căzut din sistemul de încălzire.

Publicitate

În al doilea caz, pompierii militari au intervenit pentru stingerea incendiului cu două autospeciale cu apă și spumă și o autoscara mecanică, împreună cu trei echipaje alte Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Baraolt, Bățani și Brăduț.

La sosirea echipajelor de stingere, flăcările se manifestau violent la acoperișul casei de locuit și erau propagate și la acoperișul casei învecintate. Au ars, acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 70 metri pătrați, mobilierul și bunurile din 3 camere și acoperișul casei învecinate pe suprafață de circa 40 de metri pătrați.

Două persoane au fost asistate medical de către echipajele Serviciului Județean de Ambulanță, iar una a fost transportată la spitalul orășenesc Baraolt.

Cauza probabilă de producera incendiului o reprezintă efectul termic determinat de un coș, canal de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic.

Pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente, recomandăm cetăţenilor să respecte următoarele  măsuri de prevenire:

📌Nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării;

📌Nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului și nu lăsați ușa sobei deschisă;

📌Montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri;

📌Stingeți focul când plecați de acasă sau pe timpul nopții;

📌Verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;

📌Coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

📌Coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

(Comunicat de presă ISU Covasna)

Publicitate
banner we radio