Ştiri locale

Două grădiniţe amendate de Protecţia Consumatorilor Covasna pentru mai multe nereguli

Două grădiniţe cu program prelungit din judeţul Covasna au fost amendate de reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului, cu suma de 20.000 de lei, pentru mai multe nereguli constatate în urma unui control ce a vizat, printre altele, serviciile de cazare şi masă oferite de aceste instituţii.

Conducerea OPC Covasna a declarat că inspectorii instituţiei au verificat 20 de grădiniţe cu program prelungit aflate în zona Târgu Secuiesc, Sfântu Gheorghe, Covasna şi Baraolt, iar două dintre acestea au fost sancţionate cu amenzi contravenţionale în valoare totală de 20.000 de lei şi una cu avertisment.

Publicitate

Conducerea OPC Covasna a precizat că printre neregulile constate s-au numărat numărul insuficient de grupuri sanitare raportate la numărul utilizatorilor, nerespectarea condiţiilor de depozitare a alimentelor folosite la prepararea hranei, precum şi lipsa din meniu a indicaţiilor referitoare la gramaj, aport caloric şi alergeni.

De asemenea, în baza unei tematici proprii de control, CJPC Covasna a verificat modul de respectare a prevederilor legale privind etichetarea în limba română a produselor comercializate în mai multe magazine din judeţ.

În decurs de aproape o lună au fost efectuate 37 de controale, în urma cărora au fost aplicate opt amenzi în valoare totală de 16.000 de lei.

„Am constatat lipsa traducerii informaţiilor în limba română de pe foarte multe produse. (…) Folosirea limbii române este obligatorie. Avem o lege care scrie foarte clar că produsele comercializate trebuie în mod obligatoriu etichetate prima dată în limba română şi apoi în câte limbi doresc. Nu avem ce comenta sau discuta pe tema aceasta”, mai menţionează conducerea OPC Covasna.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio