Ştiri locale

Două furturi cu acelaşi mod de operare în decurs de două zile. Poliţiştii covăsneni recomandă prudenţă când sunteţi abordaţi de persoane necunoscute

La sfârşit de săptămână, la Baraolt şi Vârghiş, două persoane vârstnice au căzut victime ale unor infracţiuni de furt, iar poliţiştii fac acum cercetări pentru identificarea făptaşilor şi tragerea acestora la răspundere şi recuperarea prejudiciului.

Din cercetări s-a stabilit că în ambele cazuri, victimele, alese din rândul persoanelor în vârstă, au fost abordate de către o personă necunoscută de sex feminin, care a solicitat indicaţii spre diverse locaţii. După ce a primit îndrumările necesare, simulând o profundă recunoştinţă pentru ajutorul oferit, necunoscuta a oferit în dar câte un lănţişor pe care l-a pus la gâtul victimelor şi un inel, bijuterii despre care le-a spus acestora că sunt din aur. Ulterior victimele au constatat că le-au fost înlocuite şi sustrase bijuteriile pe care le aveau la gât, respectiv lănţişoare cu medalioane confecţionate din aur. Prejudiciul total a fost estimat la circa 2.500 de lei.

Publicitate

Din declaraţiile persoanelor vătămate s-a stabilit că suspecta se deplasează cu un autoturism condus de către un bărbat. Femeia are o vârstă cuprinsă între 35 – 40 de ani, o înalţime de aproximativ 1,60 m şi păr castaniu.

Poliţiştii le recomandă cetăţenilor să manifeste prudenţă atunci când se confruntă cu situaţii similare şi să nu accepte astfel de „daruri” din partea unor necunocuţi. Discutaţi cu persoanele vârstnice din familia dumneavoastră şi preveniţi-le în legătură cu astfel de fapte, pentru a evita să cadă şi ei în capcana răufăcătorilor.

Dacă sunteţi puşi într-o situaţie asemănătoare, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale persoanelor în cauză, direcţia înspre care se deplasează, informaţii cu privire la autoturismul folosit şi sesizaţi de îndată poliţia prin numărul unic de urgenţă 112.

(Biroul de Presa al IPJ Covasna)

Publicitate
Publicitate
banner we radio